HERO HERO ALMECO ÚVALY Jsem moc rád že jsem mohl poskytnout rozhovor pro předplatitele kanálu HERO HERO ALMECO. Firmu Almeco mám moc rád, jelikož jejich... Blog
CHEF ARENA PRAHA Úspěchy na mezinárodní gastronomické scéně se vždy sluší nejen oslavit, ale také prodiskutovat s těmi, kdo jich dosáhli. Do této... Blog
DVTV PRAHA Krátký rozhovor o kariéře a práci v gastru, stážích v zahraničí, připravované knize, o přechodu do Aramarku, restauracích... Blog
VISITCHEF PRAHA Trochu jsem se rozpovídal a všem. Skončení po 20 letech u jedné firmy, Michelin Guide, Restaurace, Aramark, Šedá ekonomika.... Blog
ŠTVE MĚ HODNOCENÍ RESTAURACÍ PŘES SOCIÁLNÍ SÍTĚ, DPH i neúcta k řemeslu PRAHA APETITONLINE. Pár odpovědí na zajímavé otázky. Samozřejmě nemám nic proti hodnocení restaurací, přes sociální sítě, pokud je...
BRAMBOROVÝ SALÁT PRAHA Když jsou ty VÁNOCE, tak jsem se trochu rozpovídal o bramborovém salátu. Odkaz na článek ZDE
2022 FOOD PRAHA Mám velkou radost z nového vydání časopisu FOOD. Oslovil mě nový šéfredaktor Jiří Hilgart, kuchař a finalista z televizní...
ZÁKAZNÍCI SI MUSÍ UVĚDOMIT, ŽE CHODIT DO RESTAURACE JE LUXUS. PRAHA Trochu jsem se rozpovídal o dnešní situaci na trhu práce, kam se to všechno posouvá. Vše mým úhlem pohledu a mými názory, které...
KUCHAŘI KDE JSTE? PRAHA Zamyšlení nad tématem poslední doby. NedostaTek kuchařů, číšníků a pomocných sil. Proč nejsou, kam zmizeli. Odkaz ZDE Neznám...
OŠKLIVÁ ZELENINA V kuchyni se snažím zpracovat všechno a vytěžit co nejvíce. Odřezky do fondů, vývarů nebo jen podlívacích vývarů. Ale proč vědomě plýtvat? Moje...
ČESKÝ GASTRONOMICKÝ PODCAST Krásné povídání s Lubošem Kastnerem pro ČESKÝ GASTRONOMICKÝ PODCAST. S Lubošem bych vydržel dát 24 hodinovku, jelikož je do všeho...
TAKE AWAY Už rok balíme jídlo do všeho možného. A pořád to vypadá že v tom budeme nějakou dobu pokračovat. Odkaz na článek ZDE Jídlo v boxu,...
RADIO WAVE Krátký, ale vystižný rozhovor s jednou z nejlepších pekařek chleba Julianou Fischerovou (Maškrtnica.cz). O tom jak jsem začal,...
GASTRONOMIE JE OTLOUKÁNEK A BOXOVACÍ PYTEL Pokračování članku. Můj uhel pohledu jak to vidím a cítím. Odkaz na článek zde.
GASTRONOMIE JE ODRAZEM KULTURY NÁRODA. UDRŽME JI. Po dlouhé době jsem rozhodl s odstupem napsat článek. Článek, jak to bylo před koronavirem, v době koronaviru, po koronaviru a nakonec současný...
CHEF ARENA PRAHA Nový pořád, kam si Karel Šimůnek/ majitel restaurace ZAS A ZNOVA/ zve a zpovídá kuchaře o kuchařském životě. A jelikož...
RADIO WAVE PRAHA Další nová zkušenost. Rozhovor v Rádiu Wave, které je na Vinohradské ulici v budově Českého rozhlasu. Do studia je...
TÉMA Zážitky z cest, které mě neustále posouvají dál. Aneb jak to mám s návštěvami restaurací, cestováním, stážemi a inspirací Super článek,...
KORONAVIRUS Můj úhel pohledu na to vše. Teprve včera se vyjádřila vláda jak se k tomu hodlá postavit. Jedna věc jsou mzdy, druhá věc je chod podniku....
PLATING Kouzelné slovíčko pro kuchaře? Ne, jen pár informací co všechno ovlivňuje servírování jídla na talíři. Odkaz na článek zde.
KAM SE UBÍRÁ RESTAURAČNÍ BYZNYS? Úvaha a postřehy ze zahraničí jak si poradili s personální krizí. Pesonálu je málo a musíme si poradit s tím jak to udělat abychom měli...
ŠKOLY VAŘENÍ Tenhle článek jsem napsal na základě vašich četných dotazů. Přišlo jich spousta. Ať už co se tam dělá? Naučím se vařit? Budu vařit? Musím si vzít...
REZERVACE DO RESTAURACE Asi před rokem jsem napsal článek o tom, jaké mám zkušenosti s rezervacemi do restaurací po celém světě. Tento týden vyšel článek od Honzy...
ZAMĚSTNANCI A JEJICH HLEDÁNÍ. Jak to udělat? Jak je hledat a jakými cestami? Další článek se zajímavým tématem. A najdete fotky Článek zde.
PLASTOVÝ SVĚT Moje vzpomínky a jak to vidím. Zde k přečtení. Poslední akce k osvětě vzbudila 3*Michelinská šefkuchařka Dominique Creen z ATELIERU...