VISITCHEF PRAHA Vyprávěl jsem o všem možném – o konci mého dvacetiletého angažmá ve společnosti La Veranda, o Michelinově průvodci, restauracích,... Press
LIBOR PRAHA Děkuji vám za upozornění na tento článek, který vyšel v časopisu GOURMET letos v řijnu a kde o mně píše jeden...
MASTERCHEF 2022 PRAHA Masterchef je populární reality show zaměřená na objevování talentovaných amatérských kuchařů. Bylo mi velkou ctí, že...
ALMECO A VZDĚLÁVÁNÍ ÚVALY Vzdělávání, školení a osvěta jsou nesmírně důležité ve všech oblastech. V gastronomii je to obzvláště pravdivé a učení...
GAME OVER PRAHA Bylo to krásných dvacet let. Od prvního dne až po ten poslední. Od přípravy k otevření La Verandy, přes 500 let starou...
20 LET a 1 měsíc PRAHA Přesně 20.3. 2002 jsem poprvé otevřel dveře nové práce. Rozestavěné restaurace LA VERANDA, kde dříve byla vinárna. Všude pobíhali...
KOMISAŘ PRAHA Kuchařské soutěže jsou oblíbeným fenoménem jak na profesionální, tak amatérské úrovni, kde kuchaři předvádějí své dovednosti,...
PIVOVAR KAMENICE KAMENICE NAD LÍPOU Zdravé jádro tří restaurací podniklo exkurzi do pivovaru, jehož pivo odebíráme, aby se zúčastnilo prohlídky a...
PF 2022 PRAHA Minulý rok byl pro nás všechny velmi náročný. Do nového roku přeji vám všem mnoho zdraví, štěstí, osobních úspěchů, pracovní...
PODCAST LUKÁŠE HEJLÍKA č. 96 PRAHA Povídání s Lukášem Hejlíkem je vždycky zábavné. Dokáže z člověka dostat věci, které by jinak nikomu neřekl. Navíc klade...
LÉTO U BABIČKY PRŮHONICE Opatření se postupně uvolňují, což je vynikající novinka. Prozatím jsou přístupné jen venkovní zahrádky, což mnohým...
FILOZOFIE RESTAURACE A ŠÉFKUCHAŘE Podnik Když se v restauraci zeptáte, obvykle vám sdělí typ kuchyně a použití čerstvých surovin. To by však mělo být standardem. V některých...
VZPOMÍNKA NA OPENING PÁRTY PRAHA Naše restaurace byla otevřena již v létě roku 2002. Plánovali jsme uspořádat slavnostní otevírací večírek po letních...
GAULT MILLAU Založili dva kritici restaurací, Henri Gault a Christian Millau v roce 1965. Dobrodružství Gault & Millau se zrodilo v 60. letech na...
KNIHA SLADKÉ POKLADY PRAHA Práce na knize Romana Vaňka je vždy velmi náročná a začíná již půl roku předem. Začíná se prvotní myšlenkou, která se...
ZLATÉ LVY A TOP 10 ŠÉFKUCHAŘŮ PRAHA Nakladatelství Toplife Czech vyhlásilo letos po páté výsledky průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE České republiky. Padesát...
CHROUSTOVÁ POLÉVKA Další fascinující zážitek z celodenního natáčení. Neuvědomoval jsem si, kolik práce je s takovým pořadem spojeno, jak dlouhá je příprava,...
KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEZKAZÍ. Ať děláte, co děláte, vždy se to obrátí proti Vám. Asi nejvíce to vystihuje tento obrázek, který koloval na sítích facebooku....
MIKULÁŠ GOTTWALD Dovolte mi vyprávět o něčem, co je málo známé. Mikuláš původně pracoval jako kuchař a já jsem měl to štěstí setkat se s ním před lety...
ZLATÝ KUCHAŘ 2018 PRAHA Redakce Gastro&Hotel oslovila gastronomické specialisty, kteří píší o gastronomii a restauracích, tedy nikoli kuchaře, manažery...
Není RADEK jako Radek PRAHA Kdo hledá, najde. Příklad č.1 Dne 6.2. byl uveřejněn článek CO SE DÁ UKRÁST V RESTAURACI? ŠÉFKUCHAŘŮM MÍZÍ POD RUKOU RECEPTY....
WEBOVÉ STRÁNKY V lednu tohoto roku jsem poprvé vzal do rukou tužku a papír a pustil se do plánování obsahu svých webových stránek. Mnoho uznávaných šéfkuchařů po...
KUCHAŘ OBECNÝ Kuchař obecný Latinsky: coquus universalis nebo též vulgaris Rozšíření: po celém světě. Místa výskytu: v kuchyních restaurací, bister,...
VEPŘOVÉ MASO A ALKOHOL V DUBAJI DUBAJ / SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY Muslimům je zakázáno konzumovat vepřové maso. Při vstupu do Spojených arabských emirátů je také... MIX
ZLATÝ KUCHAŘ 2016 PRAHA Anketu Zlatý kuchař, pořádá už po čtvrté časopis Gastro&Hotel. Jde o jedinou anketu, v níž hlasují pouze odborníci,...
MASTERCHEF PRAHA Tato soutěž pro amatérské kuchaře je oblíbená po celém světě. S radostí jsem přijal pozvání a zúčastnil se natáčení...
FOTOGRAFOVÁNÍ V RESTAURACÍCH Fotografování jídel v restauracích se stalo globálním trendem, který přináší různé výhody i nevýhody. Kvalitní fotografie může fungovat jako... Restaurace