2023/2024 PRAHA Na poslední den roku si každý vzpomíná na to, co se během něj událo, hodnotí uplynulé období, uzavírá kapitolu starého roku a...
PF 2024 Příjemné prožití vánočních svátků, mnoho překvapení a hezkých setkání… V roce 2024 vám přeji především zdraví, štěstí a osobní pohodu. Radek
KNIHA JANA PUNČOCHÁŘE PRAHA Včera byla v Paláci knih Luxor křestem uvedena první kuchařka Honzy Punčocháře s názvem JAK VAŘÍME U MATĚJE, obsahující...
HERO HERO ALMECO ÚVALY Jsem velmi potěšen, že jsem mohl poskytnout rozhovor pro předplatitele kanálu HERO HERO ALMECO. Velmi si vážím firmy Almeco,... Press
ARAMARK CULINARY EXCELLENCE PHILADELPHIA Pro nás všechny byla tato soutěž velkou výzvou, jako každá soutěž. Obzvláště když o ní slyšíte poprvé, nevíte o ní... Soutěže
KURZ S OLDOU SAHAJDÁKEM PRAHA Oldu není třeba zvlášť představovat. Je to vynikající šéfkuchař s michelinskou hvězdou, který dokázal českou kuchyni...
LONDÝN. GUEST FRIENDLY? LONDÝN V londýnském restauračním průmyslu se nedávno rozšířil zvyk, že některé restaurace nepřijímají rezervace pro jednu osobu,...
STRES V KUCHYNI Co je to stres? Wikipedia říká, že stres je funkční stav živého organismu, kdy tento organismus je vystaven mimořádným podmínkám, tzv. stresorům,...
BOCUSE D´OR PRAHA Včera proběhl poslední den českého národního kola BOCUSE D´OR, který byl opravdu úžasný a téměř magický. Slavili jsme svátek...
MISE EN PLACE PRAHA Kulinářská fráze, bez které by žádný provoz nefungoval. Předpříprava, kterou každý kuchař, cukrář a pekař provádí celý den...
SOUTĚŽE PRAHA KKaždá soutěž mi přinesla něco nového a zároveň mi něco vzala. Naučil jsem se být skromný a neztrácet hlavu při neúspěchu....
2023 PRAHA Kéž je tento rok lepší než ten minulý. Přejme si více úsměvů, štěstí, radosti a času stráveného s rodinou a přáteli....
VISITCHEF PRAHA Vyprávěl jsem o všem možném – o konci mého dvacetiletého angažmá ve společnosti La Veranda, o Michelinově průvodci, restauracích,... Press
LIBOR PRAHA Děkuji vám za upozornění na tento článek, který vyšel v časopisu GOURMET letos v řijnu a kde o mně píše jeden...
MASTERCHEF 2022 PRAHA Masterchef je populární reality show zaměřená na objevování talentovaných amatérských kuchařů. Bylo mi velkou ctí, že...
ALMECO A VZDĚLÁVÁNÍ ÚVALY Vzdělávání, školení a osvěta jsou nesmírně důležité ve všech oblastech. V gastronomii je to obzvláště pravdivé a učení...
GAME OVER PRAHA Bylo to krásných dvacet let. Od prvního dne až po ten poslední. Od přípravy k otevření La Verandy, přes 500 let starou...
20 LET a 1 měsíc PRAHA Přesně 20.3. 2002 jsem poprvé otevřel dveře nové práce. Rozestavěné restaurace LA VERANDA, kde dříve byla vinárna. Všude pobíhali...
KOMISAŘ PRAHA Kuchařské soutěže jsou oblíbeným fenoménem jak na profesionální, tak amatérské úrovni, kde kuchaři předvádějí své dovednosti,...
PIVOVAR KAMENICE KAMENICE NAD LÍPOU Zdravé jádro tří restaurací podniklo exkurzi do pivovaru, jehož pivo odebíráme, aby se zúčastnilo prohlídky a...
PF 2022 PRAHA Minulý rok byl pro nás všechny velmi náročný. Do nového roku přeji vám všem mnoho zdraví, štěstí, osobních úspěchů, pracovní...
PODCAST LUKÁŠE HEJLÍKA č. 96 PRAHA Povídání s Lukášem Hejlíkem je vždycky zábavné. Dokáže z člověka dostat věci, které by jinak nikomu neřekl. Navíc klade...
LÉTO U BABIČKY PRŮHONICE Opatření se postupně uvolňují, což je vynikající novinka. Prozatím jsou přístupné jen venkovní zahrádky, což mnohým...
FILOZOFIE RESTAURACE A ŠÉFKUCHAŘE Podnik Když se v restauraci zeptáte, obvykle vám sdělí typ kuchyně a použití čerstvých surovin. To by však mělo být standardem. V některých...
VZPOMÍNKA NA OPENING PÁRTY PRAHA Naše restaurace byla otevřena již v létě roku 2002. Plánovali jsme uspořádat slavnostní otevírací večírek po letních...
GAULT MILLAU Založili dva kritici restaurací, Henri Gault a Christian Millau v roce 1965. Dobrodružství Gault & Millau se zrodilo v 60. letech na...
KNIHA SLADKÉ POKLADY PRAHA Práce na knize Romana Vaňka je vždy velmi náročná a začíná již půl roku předem. Začíná se prvotní myšlenkou, která se...
ZLATÉ LVY A TOP 10 ŠÉFKUCHAŘŮ PRAHA Nakladatelství Toplife Czech vyhlásilo letos po páté výsledky průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE České republiky. Padesát...
CHROUSTOVÁ POLÉVKA Další fascinující zážitek z celodenního natáčení. Neuvědomoval jsem si, kolik práce je s takovým pořadem spojeno, jak dlouhá je příprava,...
KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEZKAZÍ. Ať děláte, co děláte, vždy se to obrátí proti Vám. Asi nejvíce to vystihuje tento obrázek, který koloval na sítích facebooku....