Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vánoce nemohou být bez vanilkových rohlíčků.

kusy
90
příprava
60 minut
vaření
8 minut

jednoduché
cukroví

Suroviny

Postup přípravy

240 g hladká mouka
200 g máslo
70 g cukr moučka
100 g ořechy vlašské
1 ks vanilka
   

Ořechy rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je nastrouhejte na jemno. V kuchyňském robotu smíchejte všechny sypké suroviny, včetně ořechů. Přidejte nakrájené máslo a zrníčka z jednoho vanilkového lusku. Zpracujte těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte ho v chladničce odpočinout do druhého dne.


Těsto rozdělte na třetiny, z každé vytvarujte váleček cca 2 cm silný, odkrajujte stejnoměrné kousky a tvarujte rohlíčky. Pracujte rychle, jakmile těsto zahříváte rukama, hůř se s ním pracuje. Rohlíčky skládejte na plech vyložený pečícím papírem.  Pečte je asi 7 minut při 180° C. Rohlíčky při pečení trochu “vyskočí”. Po vyndání z trouby nechte rohlíčky chvíli na plechu zchladnout a ještě vlahé obalte ve vanilkovém moučkovém cukru (připravte si ho sami, tak, do dózy s moučkovým cukrem vložte z vanilkovéhý lusk a nechte alespoň 14 dní ovonět). Po obalení nechte rohlíčky vychladnout a uložte do krabice.

 

fotogalerie

pruh

Děti rádi pomáhají při přípravě, obzvlášť při obalování v cukru.