VALLMO
Executive chef : Martin Makovička
PRAHA
Vallmo znamená švédsky mák. Vizuálním symbolem restaurace jsou dvě makovice. Tento symbol se opakuje v interiéru, na přebalech knih, na barovém pultu nebo na krabičce, ve které vám přinesou účet. Mák je v jídle, si nejvíce pak v signature dezertu, kterým je makový puding (vanilkový krém se zrnky máku). Dále pak ve vynikající domácí makové limonádě. Není to o tom, že by v každém jídle byl mák za každou cenu, ale aby tam byl jen přítomen.
Restaurace se nachází v Plavecké ulici. Než jsem o ní zaslechl z foodies scény, tak jsem ji zahlédl, když jsem odjížděl od Ládi Dvořáka z Tamarind Tree.
Prostor je jednoduchý, přehledný a čistý. Za dveřmi po pravé straně najdete jeden prostor, který je skvělý pro malou skupinu lidí, a pak následuje hlavní část restaurace, která je prostorově rozdělena knihovnou.
Přes poledne nabízejí polední menu, které je na výběr z polévky, tří hlavních jídel a dezertů. V nabídce je rovněž veganské menu.
Na à la carte menu najdete šest předkrmů, šest hlavních jídel a tři dezerty.