Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

VALLMO

Restaurace Česká republika
05. Říjen 2020

Executive chef: Martin Makovička

Uzená kachní srdce, červené zelí, hrušky, hnědé máslo

PRAHA            Vallmo znamená švédsky mák. Vizuálním symbolem restaurace jsou dvě makovice. Tento symbol se opakuje v interiéru, na přebalech knih, na barovém pultu nebo na krabičce, ve které vám přinesou účet. Mák je v jídle, si nejvíce pak v signature dezertu, kterým je makový puding (vanilkový krém se zrnky máku). Dále pak ve vynikající domácí makové limonádě. Není to o tom, že by v každém jídle byl mák za každou cenu, ale aby tam byl jen přítomen.

Restaurace se nachází v Plavecké ulici. Než jsem o ní zaslechl z foodies scény, tak jsem ji zahlédl, když jsem odjížděl od Ládi Dvořáka z Tamarind Tree.

Prostor je jednoduchý, přehledný a čistý. Za dveřmi po pravé straně najdete jeden prostor, který je skvělý pro malou skupinu lidí, a pak následuje hlavní část restaurace, která je prostorově rozdělena knihovnou.

Přes poledne nabízejí polední menu, které je na výběr z polévky, tří hlavních jídel a dezertů. V nabídce je rovněž veganské menu.

Na à la carte menu najdete šest předkrmů, šest hlavních jídel a tři dezerty.

www.vallmo.cz/ 

Variace snacků
​  Kuřecí kroketa, máslová omáčka, kedlubna, nakládaná paprika
Grilovaný hovězí jazyk, hořčice, kaštany, houbová omáčka
Kyselica
Tarhoňa, kukuřice, Gran Moravia
Dančí kýta, houby, petržel, kaše, černý bez, kadeřávek
​  Vepřová pluma, brusinky, grenaille, křen, pečená cibule
Mix dezertů
Mražené profiterolky, slaný karamel, uzené mandle
Povidlový krém, švestky, spálený chléb
Makový pudink, sorbet, sušená čokoláda
Další restaurace, která zlepšuje a posouvá pražskou kulinární scénu.
pruh