Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

VALLMO

Česká republika Restaurace
05. Říjen 2020

Executive chef: Martin Makovička

Uzená kachní srdce, červené zelí, hrušky, hnědé máslo

PRAHA            Moderní evropská kuchyně zaměřená na české suroviny. Kreativní, poctivá a z těch nejlepších ingrediencí. Cílem je spojení chuťového a vizuálního zážitku s příjemnou chvílí strávenou u dobrého jídla.  - To praví jejich slogan na webovských stránkách.  A naprosto to souhlasí.

Vallmo znamená švédsky mák. Vizuálním symbolem restaurace jsou dvě makovice. Tento symbol se opakuje v interiéru, na přebalech knih, na barovém pultu nebo na krabičce ve kterém Vám přinesou účet. Mák je v jídle, Asi nejvíce v signature dezertu, kterým je makový puding/vanilkový krém se zrnky máku/. Dale vynikající domácí maková limonáda. Není to o tom, že by na každém jídle byl mák za každou cenu, jen aby tam byl zastoupen.

Restaurace se nachází v Plavecké ulici. Než jsem o ní zaslechl z foodies scény, tak jsem ji zahlédl, když jsem odjížděl od Ládi Dvořáka z Tamarind Tree.

Prostor je jednoduchý, přehledný čistý. Za dveřmi po pravé straně najdete jeden prostor, který je skvělý pro malou skupinu lidí a pak je hlavní část restaurace, která je prostorově rozdělena knihovnou.

Přes poledne nabízejí polední menu, které je složeno z polévky, 3 hlavních jídel a dezertů. Dále mají v nabídce veganské menu. 

Na ala carte menu najdete 6 předkrmů, 6 hlavních jídel a 3 dezerty. 

www.vallmo.cz/ 

Variace snacků
​  Kuřecí kroketa, máslová omáčka, kedlubna, nakládaná paprika
Grilovaný hovězí jazyk, hořčice, kaštany, houbová omáčka
Kyselica
Tarhoňa, kukuřice, Gran Moravia
Dančí kýta, houby, petržel, kaše, černý bez, kadeřávek
​  Vepřová pluma, brusinky, grenaille, křen, pečená cibule
Mix dezertů
Mražené profiterolky, slaný karamel, uzené mandle
Povidlový krém, švestky, spálený chléb
Makový pudink, sorbet, sušená čokoláda
Další restaurace, která zlepšuje a posouvá pražskou kulinární scénu.
pruh