TAKE AWAY
Už rok balíme jídlo do všeho možného. A pořád to vypadá že v tom budeme nějakou dobu pokračovat.
Odkaz na článek ZDE
Jídlo v boxu, krabičkách, kelímcích a zatavovacích vaničkách
Výhody: Jídlo lze ihned konzumovat. Vhodné do kanceláří a do práce, pokud transport netrvá déle jak 10 minut.
Pokud chcete transportovat 20 a více minut, musíte zvolit správný výběr jídla. Hranolky, těstoviny, risotta, steaky a ryby: to jsou jídla, kterým dlouhý transport nesvědčí.
Nevýhody: Některé položky nejsou vhodné na dlouhý transport a dlouhé uskladnění v boxu.
Následným ohřevem v mikrovlnné troubě již nedocílíte stejnoměrného prohřátí, některé komponenty jídla jsou horké, některé studené. Další nevýhodou je poměrně velké množství odpadu z obalového materiálu.
Studená jídla v zatavovacích vaničkách
Výhody: Vhodné do kanceláří a na pracoviště, kde je k dispozici mikrovlnná trouba. Můžete zakoupit jídlo na 3-4 dny a ušetřit za dopravu.
Nevýhody: Ohřevem v mikrovlnné troubě neohřejete všechny komponenty jídla stejnoměrně.
Vakuování
Výhody: Jídlo lze nakoupit na 3-4 dny dopředu, vytvořit si zásobu a zároveň za dopravu. Při správném ohřevu docílíme stejné kvality jídla jako v restauraci.
Nevýhody: Není vhodné do kanceláří a do práce, jelikož k ohřevu potřebujete čas a kuchyňské vybavení.
Polotovary
Výhody: Čerstvé jídlo, které si musíte dodělat. Dopéct maso, ryby a drůbež, orestovat zeleninu. Ohřát další komponenty. Některé restaurace dodávají v boxu všechny suroviny i polotovary a jídlo si dle návodu celé uvaříte sami. Nemusíte nic shánět, běhat po obchodech, vše je v dodaném boxu.
Polotovary jsou různé. Ale vždy záleží na dohotovení, která za vás restaurace neudělá. Pokud rádi vaříte, tak pro vás bude příprava jednodušší.
Nevýhody: Při špatném přečtení návodu nebo špatném uvaření si nepochutnáte. Nevhodné pro lidi, kteří nechtějí vařit.