Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

TAKE AWAY

Press
17. Březen 2021

Už rok balíme jídlo do všeho možného. A pořád to vypadá že v tom budeme nějakou dobu pokračovat.

Odkaz na článek ZDE

 

Jídlo v boxu, krabičkách, kelímcích a zatavovacích vaničkách

Výhody: Jídlo lze ihned konzumovat. Vhodné do kanceláří a do práce, pokud transport netrvá déle jak 10 minut.

Pokud chcete transportovat 20 a více minut, musíte zvolit správný výběr jídla. Hranolky, těstoviny, risotta, steaky a ryby: to jsou jídla, kterým dlouhý transport nesvědčí.

Nevýhody: Některé položky nejsou vhodné na dlouhý transport a dlouhé uskladnění v boxu.

Následným ohřevem v mikrovlnné troubě již nedocílíte stejnoměrného prohřátí, některé komponenty jídla jsou horké, některé studené. Další nevýhodou je poměrně velké množství odpadu z obalového materiálu.

Studená jídla v zatavovacích vaničkách

Výhody: Vhodné do kanceláří a na pracoviště, kde je k dispozici mikrovlnná trouba. Můžete zakoupit jídlo na 3-4 dny a ušetřit za dopravu.

Nevýhody: Ohřevem v mikrovlnné troubě neohřejete všechny komponenty jídla stejnoměrně.

Vakuování

Výhody: Jídlo lze nakoupit na 3-4 dny dopředu, vytvořit si zásobu a zároveň za dopravu. Při správném ohřevu docílíme stejné kvality jídla jako v restauraci.

Nevýhody: Není vhodné do kanceláří a do práce, jelikož k ohřevu potřebujete čas a kuchyňské vybavení.

Polotovary

Výhody: Čerstvé jídlo, které si musíte dodělat. Dopéct maso, ryby a drůbež, orestovat zeleninu. Ohřát další komponenty. Některé restaurace dodávají v boxu všechny suroviny i polotovary a jídlo si dle návodu celé uvaříte sami. Nemusíte nic shánět, běhat po obchodech, vše je v dodaném boxu.

Polotovary jsou různé. Ale vždy záleží na dohotovení, která za vás restaurace neudělá. Pokud rádi vaříte, tak pro vás bude příprava jednodušší.

Nevýhody: Při špatném přečtení návodu nebo špatném uvaření si nepochutnáte. Nevhodné pro lidi, kteří nechtějí vařit.

Koho z nás by to napadlo. 
pruh