Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

SCHWEIN

Restaurace Německo
10. Květen 2019

Executive Chef : Christopher Kümper

BERLÍN               Jméno "prase" znamená víno a štěstí na třech nohách: víno, jídlo a drinky.

Vinárna Schwein se přesunula z moderního Mitte-Locations do důstojné Charlottenburgu, kde byla před tím, ale kvůli problému s majitelem domu zavřeli.

Ve vinném lístku najdete 365 vín, za barem uvidíte 130 ginů a kuchyně, která kombinuje místní regionální produkty. Drží se zásad nose-to-tail, neboli od čumáčku po ocásek. Menu mění každých 4-6 týdnů a v menu píši jen hlavní suroviny. Zbytek je na kuchařích, jak se k tomu postaví a co kreativního vymyslí. Pro hosty zůstává překvapení, co dostanou na talíři. 

Jídlo je mix bistra a gastronomie na vysoké úrovni. Šéfkuchař Christopher Kümper vařil u hvězdných kuchařů, jako jsou Nils Henkel v Lerbachu, Daniel Boulud v New Yorku a André Chiang v Singapuru.

Pro naší smečku manažerů a šéfkuchařů to bylo asi nejvíc kreativní jídla.

Mě osobně zaujala treska s kysaným zelím a plněná brambora uzeným úhořem.

 

https://schwein.online/

Tady se musím ještě jednou zastavit.
pruh