RENÉ FRANK
Poprvé jsem vidět na Culinary Symposiu v roce 2016, kde se zapsal skvělou show. Minulý rok jsem byl s přáteli v Codě na jídle. Bylo to skvělý. Proto, když jsem se dozvěděl že bude dělat workshop v Praze ve Stodůlkách v Makro akademii, neváhal jsem.
Vyučil se v roce 2004 a do dneška toho stihnul opravdu hodně.
Pracoval
Chocolaterie „Oriol Balaguer“ v Barceloně
Akelarre 3* Michelin v San Sebastianu
Lampart’s, 2* Michelin ve Švýcarsku
Georges Blanc 3 * Michelin ve Francii
Nihon Ryori RyuGin v Japonsku
La Vie 3 * Michelin v Osnabrücku
Učil
Alain Ducasse Formation v Paříži
Culinary Institute of America v New Yorku a Napa Valley
V roce 2016 otevřel dezert bar CODA v Berlíně, v Německu první dezert baru. Krátce po otevření, mu byla udělena cena „Nejlepší Gastro Concept roku 2016“.
Začalo to ve 12:00, kde nám René zopakoval svoji filozofii. Pak jsme si všichni vzali kuchařskou zástěru. Dostali jsme kompletní recepty a propisky abychom si mohli dělat zápisky. Hromadně jsme očistili zeleninu a René se svými spolupracovníky se pustili do ukázek a předvádění postupů jednotlivých komponentů. Postupně jsme připravovali jeden chod za druhým. Dva jsem poznal, když jsem tam byl na jídle. Ke každému chodu dokonce René dělal párování nápojů.
Během 6 hodin jsme připravili 6 chodové menu. Bylo nás plné velké kuchařské studio. Petr Stádník a Jitka Ulihrachová se o nás všechny vzorně starali. A kdo si počkal na závěr, tak se mohl zeptat se Reného na cokoliv.
Workshop byl pro mne velice inspirativní. A myslím, že jsme si odpoledne super užili.