Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

RENÉ FRANK

06. Březen 2018

Poprvé jsem vidět na Culinary Symposiu v roce 2016, kde se zapsal skvělou show. Minulý rok jsem byl s přáteli v Codě na jídle. Bylo to skvělý. Proto, když jsem se dozvěděl že bude dělat workshop v Praze ve Stodůlkách v Makro akademii, neváhal jsem. 

 

 

Vyučil se v roce 2004 a do dneška toho stihnul opravdu hodně.

Pracoval

Chocolaterie „Oriol Balaguer“ v Barceloně

Akelarre 3* Michelin v San Sebastianu

Lampart’s, 2* Michelin ve Švýcarsku

Georges Blanc 3 * Michelin ve Francii

Nihon Ryori RyuGin v Japonsku

La Vie 3 * Michelin v Osnabrücku

Učil

Alain Ducasse Formation v Paříži

Culinary Institute of America v New Yorku a Napa Valley

V roce 2016 otevřel dezert bar CODA v Berlíně, v Německu první dezert baru. Krátce po otevření, mu byla udělena cena  „Nejlepší Gastro Concept roku 2016“.

Začalo to ve 12:00, kde nám René zopakoval svoji filozofii. Pak jsme si všichni vzali kuchařskou zástěru. Dostali jsme kompletní recepty a propisky abychom si mohli dělat zápisky. Hromadně jsme očistili zeleninu a René se svými spolupracovníky se pustili do ukázek a předvádění postupů jednotlivých komponentů. Postupně jsme připravovali jeden chod za druhým. Dva jsem poznal, když jsem tam byl na jídle. Ke každému chodu dokonce René dělal párování nápojů.

Během 6 hodin jsme připravili 6 chodové menu. Bylo nás plné velké kuchařské studio. Petr Stádník a Jitka Ulihrachová se o nás všechny vzorně starali. A kdo si počkal na závěr, tak se mohl zeptat se Reného na cokoliv.

Workshop byl pro mne velice inspirativní. A myslím, že jsme si odpoledne super užili.

Záleží až kam pustíš svoji kreativitu.
pruh