Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

RAJČATA - Základní rajčatová omáčka

VIDEO MALL TV
15. Listopad 2020

Rajčata se pěstují téměř po celém světě a nezralá rajčata mohou způsobit otravu.

Jsou vhodná pro redukční a detoxikační diety, pro osoby s metabolickými poruchami, problémy s krevním oběhem a srdečními onemocněními.

Obsahují antioxidant lykopen, který má ochranný účinek proti rakovině.

Rajčata jsou bez tuku, bohatá na vlákninu a tvoří je z 90 % voda. Obsahují také vitamíny B a C, betakaroten, chrom, draslík, vápník a hořčík.

MALL TV         

             Rajčatová omáčka, kterou můžete použít na těstoviny, do risotta, na studené polévky. Pokud ji hned nespotřebujete, vydrží v lednici týden. 

Odkaz na video ZDE

4 cl                olivového oleje
2 stroužky    česneku

500 g            loupaných rajčat
                      sůl

Do rendlíku dejte olivový olej a opečte na něm neoloupané stroužky česneku. Přidejte drcená/loupaná rajčata, vařte 20 minut. Nakonec přeceďtě přes jemný cedník.

Pokud máte pasírku s jemným sítem, tak propasírujte.

TIP: Máte-li stonky bazalky, můžete je klidně přidat do základu.

Omáčku lze připravit v sezóně z měkkých, dokonce i přezrálých rajčat. V zimních měsících je ideální použít malá rajčata.
pruh