
RAJČATA - Základní rajčatová omáčka
Rajčata se pěstují téměř po celém světě a nezralá rajčata mohou způsobit otravu. Jsou vhodná pro redukční a detoxikační diety, pro osoby s metabolickými poruchami, problémy s krevním oběhem a srdečními onemocněními. Obsahují antioxidant lykopen, který má ochranný účinek proti rakovině. Rajčata jsou bez tuku, bohatá na vlákninu a tvoří je z 90 % voda. Obsahují také vitamíny B a C, betakaroten, chrom, draslík, vápník a hořčík.
MALL TV
Rajčatová omáčka, kterou můžete použít na těstoviny, do risotta, na studené polévky. Pokud ji hned nespotřebujete, vydrží v lednici týden.
Odkaz na video ZDE
4 cl olivového oleje
2 stroužky česneku
500 g loupaných rajčat
sůl
Do rendlíku dejte olivový olej a opečte na něm neoloupané stroužky česneku. Přidejte drcená/loupaná rajčata, vařte 20 minut. Nakonec přeceďtě přes jemný cedník.
Pokud máte pasírku s jemným sítem, tak propasírujte.
TIP: Máte-li stonky bazalky, můžete je klidně přidat do základu.
