JEAN GEORGES - THE CONNAUGHT
Executive Chef : Jean Georges Vongerichten, Head Chef : Anshu Anghotra
LONDÝN
Afternoon tea aneb čaj o páté.
Odpolední čaj - podávaný u Jean-Georges Vongerichtena v historickém hotelu The Connaught je elegantní oslava s nádechem divadla. Po dni plném nákupů nebo prohlídek památek můžete relaxovat a užívat atmosféru s výhledem na ulici.
Ačkoli pití čaje bylo poprvé popularizováno králem Karlem II. V šedesátých letech, pojem "odpolední čaj" byl zaveden v roce 1840 Annou, 7. vévodkyní z Bedfordu, která požádala o zásobu čaje, sendvičů a dortu, během odpoledne. Tato přestávka na čaj se stala módní událostí na kterou se dámská společnost v 80. letech 19. století oblékala do dlouhých šatů, nosily rukavice a klobouky. Dnes je to příjemné setkání s přáteli mezi obědem a večeří. Děti si to s námi užili.
V Anglii je tento zvyk stále držen a je dobré to absolvovat a zažít.
U Jean George je to cesta chutí a textury. Odpolední čaj v Connaughtu začíná překvapením: pikantní amuse-bouche, která se prostě roztaví v ústech, doprovázená sklenkou šampaňského. Skvělá nabídka čajů. Sbírka prstových sendvičů s použitím různých chlebů a různými zajímavými náplněmi. Čerstvě upečené scones dorazí se smetanou, domácím jahodovým džem a citrónovým curdem. A nakonec malé dezerty, které podávají na etážerce, vás nenechají chladným.
Čaj neustále doplňují, děti maji lehce odlišné senviče a navíc dostávají cukrovou vatu.
Jean Georges Vongerichten je kulinářská ikona, která má globální byznys po celém světě. Kdo o něm chce zjistit více tak se podívejte na www.jean-georges.com