Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Hummus

Hummus

Vybalancovaý hummus prověřený ve všech našich restauracích. 

porce
6
příprava
20 minut
vaření
120 minut

jednoduché
mezze

Suroviny

Postup přípravy

250 g cizrna
1lt voda
5 g sůl
   

Nejlépe den dopředu namočte cizrnu, osolte, uvařte do měkka a vývar sceďte.

 

380 g uvařená cizrna
250 g vývar z cizrny
13 g česnek
25 g olivový olej
25 g citrónová šťáva
10 g sůl
25 g tahini pasta
   
   
   

Vše dejte do mixéru, mixujte tři minuty na nejvyšší rychlost. Pokud chcete jemný hummus,  propasírujte cizrnu přes jemný cedník.

 

50 g lískové ořechy
5 g olivový olej

Lískové ořechy opražte v troubě při 180 °C 3 minuty, oloupejte, překrájte na polovinu a při 150 °C v troubě dopečte do zlatova. Promíchejte s olivovým olejem. Vynikne tak chuť a oříšky se budou lesknout.

 

Do misky dejte hummus, navrch opražené lískové ořechy. Můžete lehce pokapat olivovým olejem.

 

fotogalerie

2018 photoone® -001
pruh

Pokud chcete více osvěžujcí, přidejte citrónovou šťávu. V každém městě, v každé rodině dělají svůj hummus, který se liší konzistencí, kyselostí, ale i množství tahini pasty.