Vybalancovaý hummus prověřený ve všech našich restauracích.
- Recepty
- TAPASY A SNACKY
- Hummus
Vybalancovaý hummus prověřený ve všech našich restauracích.
250 g | cizrna |
1lt | voda |
5 g | sůl |
Nejlépe den dopředu namočte cizrnu, osolte, uvařte do měkka a vývar sceďte.
380 g | uvařená cizrna |
250 g | vývar z cizrny |
13 g | česnek |
25 g | olivový olej |
25 g | citrónová šťáva |
10 g | sůl |
25 g | tahini pasta |
Vše dejte do mixéru, mixujte tři minuty na nejvyšší rychlost. Pokud chcete jemný hummus, propasírujte cizrnu přes jemný cedník.
50 g | lískové ořechy |
5 g | olivový olej |
Lískové ořechy opražte v troubě při 180 °C 3 minuty, oloupejte, překrájte na polovinu a při 150 °C v troubě dopečte do zlatova. Promíchejte s olivovým olejem. Vynikne tak chuť a oříšky se budou lesknout.
Do misky dejte hummus, navrch opražené lískové ořechy. Můžete lehce pokapat olivovým olejem.
Pokud chcete více osvěžujcí, přidejte citrónovou šťávu. V každém městě, v každé rodině dělají svůj hummus, který se liší konzistencí, kyselostí, ale i množství tahini pasty.