HÉLÈNE DAROZZE AT THE CONNAUGHT
2* Michelin, Executive Chef Hélène Darroze.
LONDÝN
V této nádherné restauraci jsem byl před půl rokem se svojí manželkou oslavit 10 let výročí svatby. A jelikož se mi tady strašně líbila atmosféra v restauraci, tak jsem se vrátil vyzkoušet polední menu.
Podivejte se, co dostanete za 52 liber. Amouse bouche, sušenou šunku, kváskový chléb, slané máslo a máslo s pimentem, tří chodové menu, dvě skleničky vína k předkrmu a hlavnímu chodu, (my navíc extra course jelikož už jsem tam byl a navíc jsme kuchaři), sladké ke kávě, čaj a nebo kávu. Myslím si, že to je krásný poměr cena, kvalita, výkon, očekávání.
Hotel otevřel svoje dveře v roce 1815 ve čtvrti Mayfair a brzy tady otevře další ikona gastronomie svojí restauraci. A tím bude můj oblíbený Jean Georges Vongerichten.
Podívejte se jaký mají unikátní, stálý jídelní lístek. Vybíráte si kuličky s názvem surovin, které máte rády a ty dáváte stranou do žlábku.
Postupně vám ukáži další lunch menu a můžete porovnávat. V Londýně spousta zajímavých restaurací nabízí lunch menu, aby přilákaly nové zákazníky, ale i pro své stálé zakazníky. To ale neznamená, že by to bylo nějaké menu ze zbytků a atd.. Právě na lunch menu se totiž pozná, zdali to s vámi myslí vážně. Mnoho lidí totiž zkouší restaurace přes polední menu a pokud jim tam chutná tak přijdou i na večerní menu, které je dražší. Je to takový tasting restaurace. A restaurace tady k tomu přistupují opravdu seriózně. Pokud si myslíte, že lunch menu dělají prázdné restaurace nebo nově otevřené tak se pletete. Dělají je i ikonické restaurace jako např The Ledbury (která je na půl roku vybokovaná), Gordon Ramsay, Dinner by Heston Blumenthal, a atd....
Na fotkách jsou dvě tříchodová menu.