Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

HART BAGERI

Restaurace Dánsko
05. Březen 2019

KODAŇ                 

              Před rokem se Richard Hart přesunul ze San Franciska do Kodaně, v San Francicku strávil posledních sedm let spolu s Elisabeth Prueitt a Chadem Robertsonem. Naposledy jako hlavní pekař v mezinárodně uznávané pekárně Tartine. 
Richard Hart se spojil s šéfkuchařem René Redzepi a otevřel vlastní pekárnu Hart Bageri ve čtvrti Frederiksberg. V poslední době, stejně jako ostatní významní kuchaři, investuje Redzepi do různých restauračních projektů. Pomáhá tak svým přátelům a bývalým zaměstnancům společnosti Noma založit vlastní restaurace, včetně Sanchez, Amass, 108 a Barr v Kodani a Inua v Tokiu. (Noma je partner v Barr a 108, zatímco Redzepi je investorem v ostatních restauracích, včetně nové pekárny.)

Hart se setkal s Redzepim před pěti lety při jídle v Nomě, které ho ohromilo jídlo a stejně tak i servis. Později se potkali v Sydney, kde Redzepi pracoval na svém Noma pop-up. Zeptal se Harta, zda nechce vstoupit do týmu Noma jako pekař. V té době byl Hart, spokojen s tím, že pracoval jako hlavní pekař v Tartinu. Ale o několik let později si uvědomil, že jeho čas s Tartinem se blíží ke konci. Poslal e-mailu Redzepimu, aby zjistil, jestli se stále zajímá o pekaře. A ten mu odpověděl "Přijďte se podívat do Kodaně."

Hart říká, že Redzepi ho podporuje tím, jak ho spojuje se surovinami a dodavateli, ale pokud jde o pečení, má Hart svobodné rozhodování. Svojí pekárnu popisuje jako "dánskou pekárnu, která se snaží dívat zpátky na dánskou tradici, aby vytvořila něco nového."
Vedle provozování pekárny s prodejnou dodává Hart také veškerý chléb pro Nomu.

Doporučuji navštívit. Koupit si kávu, něco malého k jídlu, sednout si a pozorovat. Pokud jste před tím byli v restauraci Noma a máte "pamatováka", určitě zde rozpoznáte některé zaměstnance z Nomy. S mým kamarádem jsme měli štěstí, potkali jsme se tu s kuchařem, který byl v Nomě na stáži a měli jsme čas popovídat si o zákulisí Nomy.

Jako suvenýr jsem přivezl manželce jeden kváskový chléb. 

Ten chleba je naprosto skvělý. Než otevřeli pekárnu, trénovali v Nomě, kde měli v létě v jednom ze skleníků testovací pekárnu.
pruh