FIGLMÜLLER
VÍDEŇ
Patří už 110 let rodině pana Figlmüllera, na 200 metrech má tři restaurace. Na stolech nenajdete ubrus, pouze pečivo a na talířku ubrousky a příbory. Díky tomu, že v servisu jsme narazili na usměvavého číšníka ze Slovenska,dozvěděli jsme se mnoho detailních informací.
Každé ráno v 6:00 přijdou tři kuchaři "klepači", nasadí si sluchátka, zapnou hudbu z Iphonu a do 14.00 naklepávají řízky. Jejich specialita je vepřový řízek z vepřové panenky na 250 g, kterou rozklepou, že je větší než masový talíř. Když vyjede objednávka, tak ho teprve obalují. Vepřový řízek se smaží velice krátce. Kuchař "smažič", obsluhuje frituru na telecí řízky-smaží se pomalu 4 minuty. Vepřové řízky se smaží tak, že vedle sebe jsou 3 pánvičky s olejem na 180°C. Do první pánvičky se dá na 5 sekund a pak se přendavá do druhé pánvičky na 5 sekund. Nakonec se dosmaží ve 3 pánvičce. Jde o to, že kdyby ho nechali v první pánvičce, jak ho vyndají a obalí z lednice, tak řízek zchladí olej a byl by suchý, proto je přendávají. Není problém denně prodat 1000 řízků. Denně spotřebují a vymění 60 litrů oleje. Jestliže je řízek menší, nesmí vyjít z kuchyně. Pokud ho nedojíte, servis vám přinese papírovou tašku, plastovou misku na salát a papír. Vše si sami zabalíte. Nebalí to servis ani kuchaři v zázemí. V kuchyni je šéfkuchař z Rakouska, zástupce z Maďarska a ostatní personál ze Slovenska. Tak jako u Plachutty jsou na stolech měděné kastrůlky s masem, tak tady u každého stolu byly řízky.
Zakládají si na tom, že používají suroviny pouze z Rakouska.