DA TERRA
2 * Michelin, Executive Chef : Paulo Airaudo, Head Chef : Rafael Cagali
LONDÝN
Restaurace Da Terra se nachází v Town Hall hotelu. V tom samém prostoru byla předtím restaurace Typing Room Lee Westcotta a ještě před tím tam byla Viajante Nuno Mendese.
Executive Chef Paulo Airaudo, který pracoval v restauraci Arzak, The Fat Duck a agnolia v Itálii. V dubnu 2017 otevřel restauraci Amelia v San Sebastianu a po 6 měsících získal první hvězdu Michelina, kde servírují večer pouze tasting menu pro 22 lidí.
Head Chef Rafael Cagali je z Brazilie a od 21 let je v Londýně. Pracoval před tím ve The Fat Duck, Fera a Aulis Simona Rogana.
Restaurace je členěna na hlavní sál a menší sál, který je jen za zdí ve které je krb. V hlavním sále je kuchyně, která je otevřená a kde se odehrává to hlavní. Show. Show, kdy sledujete kuchaře při práci. Nejvíc funny je postavička při výdeji. U jednoho pokrmu z mušlí sv Jakuba postavička potápěče z Lega.
Byl jsem na obědě s kamarádem a velkým milovníkem jídla. Celé jsme si to užili od prvního chodu po poslední. Na oběd podávají zkrácené tasting menu nebo plné tasting menu.
Kuchyně je inspirovaná moderní britskou kuchyní s vlivy Španělska a Brazílie, připravovaná z těch nejlepších potravin z Velké Británie.