
CHEF TIME FEST
PRAHA
V úterý se rozjel pátý ročník oblíbeného zimního food festivalu. Program nabízí dva CHEFS TABLE, pětichodové večeře s pěti šéfkuchaři, a dva duely, ve kterých dva šéfkuchaři soutěží ve vaření jídel ze stejných surovin.
CHEFS TABLE MENU
1.chod - Jan Beneš– restaurace Hospůdka U Štěpána
Paštika kuřecí játra, hruška, brioška, perník
2.chod - Petr Hajný
Candát s řepou a koprovkou
3.chod - Jan Kvasnička– restaurace La gare
Konfitovaný černý kořen, velouté, strouhané lanýžové vejce
4.chod - Marek Šáda- restaurace Bellevue
Křepelka, foie gras, albufera, černý česnek, petržel, rakytník
5.chod - Radek David – La Veranda Praha
Čokoláda, mučenka a maliny
Tomáš Brůha se staral o vína.
Poděkování patří také týmu Petra Vláska a jeho kolegům za pomoc s přípravou a rozdáváním.
Vaření bylo vynikající, díky asistentům a úžasnému týmu v kuchyni. Jako obvykle jsme servírovali jídlo a následně se přidali k hostům festivalu. Nový manažer Petr Urban si zachoval systém zavedený jeho mentorem Karlem Šimůnkem.
Zamiloval jsem si roli "piškota" a byl jsem zodpovědný za přípravu dezertů.
Fotografie z akce, které pořídil můj "dvorní fotograf" a oficiální fotograf festivalu Food Photographer - M. Gottwald, si můžete prohlédnout jako obvykle.
