Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ČERVENÁ ŘEPA - Carpaccio z pečené červené řepy

VIDEO MALL TV
21. Říjen 2020

Extrémně zdravá zelenina obsahuje vitamíny B a C, provitamín A (karoten), hořčík, draslík, vápník, sodík, křemík, selen, zinek, železo, kyselinu listovou, stopové prvky rubidium a cesium, a antioxidanty betain a betacyanin.

Neutralizuje škodlivé látky a napomáhá jejich vylučování z těla. Podporuje funkci jater, ledvin, žlučníku, žaludku, mozku a srdce.

Pomáhá snižovat krevní tlak, brání vzniku aterosklerózy, podporuje funkci jater, zpomaluje stárnutí a bojuje proti lupům.

Zabraňuje průjmům, odstraňuje toxiny ze střev.

Má diuretické účinky, podporuje zotavení po klíšťové encefalitidě a lymské borelióze.

Je doporučována pro posílení imunity, prevenci rakoviny a v období rekonvalescence.

MALL TV

               Červená řepa je velmi oblíbená a já ji také rád zařazuji do předkrmů, salátů a hlavních jídel. Rád ji kombinuji s žlutou řepou.

Odkaz na video ZDE

Carpaccio z pečené červené řepy, kozí sýr, granátové jablko a kečup z červené řepy

Pečená červená řepa
2 ks                 červené řepy
Sůl
Snítka            Tymiánu
1 cl                 Olivový olej

Umístěte řepu na alobal, osolte, přidejte tymián a pokapejte olivovým olejem. Zabalte řepu do alobalu a pečte při teplotě 160–180 °C, dokud není měkká. Po upečení nechte řepu vychladnout a oloupejte ji. Nařežte na nářezovém stroji nebo ostrým nožem na tenké plátky a rozložte je po celém talíři.

Citrónový vinaigrette
30 g                citrónová šťáva
10 g                cukr krupice
60 g                olivový olej

Vše spolu smíchejte.

Kozí sýr
100 g              Kozí sýr tvarohovitého typu

Z kozího sýra vytvořte malé kousky.

 Granátové jablko
¼ ks                granátové jablko

 Z granátového jablka vyndejte semínka.

Kečup z řepy
2 ks                 velké řepy
150 g              šalotka
0,5 lt               jablečného džusu
400 g              jablek Granny Smith,
100 g              octu z červeného vína
100 g              cukru krupice
2 ks                hřebíčku
1 ks                badyán

Nakrájejte řepu na silnější plátky, jablka na čtvrtiny a šalotku na plátky. Vše umístěte do hrnce, přidejte jablečný džus, ocet, cukr, hřebíček a badyán a dusťe hodinu pod pokličkou. Poté pokličku odstraňte a nechte tekutinu téměř vyvařit. Rozmixujte obsah hrnce v mixéru společně s kořením a poté směs propasírujte přes jemný cedník.

Doporučuji vařit nebo péct neoloupanou, aby byla co nejšťavnatější.
pruh