Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

ČERVENÁ ŘEPA - Carpaccio z pečené červené řepy

MALL TV VIDEO
21. Říjen 2020

Extrémně zdravá zelenina. Obsahuje vitamíny B a C, provitamín karoten, hořčík, draslík, vápník, sodík, křemík, selen, zinek, železo, kyselinu listovou, stopové prvky rubidium a cesium, antioxidanty betain a betacyanin.

Neutralizuje škodlivé látky a pomáhá je vylučovat z těla. Zlepšuje činnost jater, ledvin, žlučníku, žaludku, mozku a činnost srdce. Snižuje krevní tlak, brání rozvoji aterosklerózy, podporuje činnost jater, zpomaluje projevy stárnutí a bojuje proti lupům. Zabraňuje průjmům, zbavuje střeva jedovatých látek. Má močopudné vlastnosti, urychluje zotavování po klíšťové encefalitidě a lymské borelióze. Je vhodná na posílení imunity, prevence rakoviny a rekonvalescenci.

MALL TV           Červená řepa je oblíbená. A i Já ji rád používám do předkrmů, salátů i hlavních chodů. Červenou řepu rád kombinuji se žlutou řepou.

Odkaz na video ZDE

Carpaccio z pečené červené řepy, kozí sýr, granátové jablko a kečup z červené řepy

Pečená žlutá řepa
2 ks                 červené řepy
Sůl
Snítka            Tymiánu
1 cl                 Olivový olej

Řepu položíme na alobal, osolíme, přidejte tymián a zakápněte olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a pečte při 160–180 °C do měkka. Po upečení vychlaďte a oloupejte. Nakrájejte na nářezovém stroji nebo ostrým nožem na co nejtenčí plátky.
Plátky vyskládejte po celém talíři.

Citrónový vinaigrette
30 g                citrónová šťáva
10 g                cukr krupice
60 g                olivový olej

Vše spolu smíchat.

Kozí sýr
100 g              Kozí sýr tvarohovitého typu

Z kozího sýru udělejte hrudky.

 Granátové jablko
¼ ks                granátové jablko

 Z granátového jablka vyndejte semínka.

Kečup z řepy
2 ks                 velké řepy
150 g              šalotka
0,5 lt               jablečného džusu
400 g              jablek Granny Smith,
100 g              octu z červeného vína
100 g              cukru krupice
2 ks                hřebíčku
1 ks                badyán

Řepu nakrájejte na silnější plátky, jablka na čtvrtky, šalotku na plátky. Vše dejte do hrnce, přilijte jablečný džus, ocet, přidejte cukr, hřebíček a badyán a hodinu pomalu duste pod pokličkou. Pak pokličku sejměte a tekutinu skoro vyvařte. Rozmixujte v mixéru i s kořením. Propasírujte přes jemný cedník.

Doporučuji vařit ji nebo péct neoloupanou, aby zůstala co nejvíce šťavnatá.  
pruh