
ASSA
1 * Michelin, Executive Chef : Anthony Maubert
BLOIS
Restaurace ASSA se nachází ve městě Blois ve Francii a je známá svou moderní a kreativní kuchyní s japonskými vlivy. Je to vyhledávaná destinace pro gurmány, kteří ocení fúzi francouzské a japonské kuchyně.
Restauraci vede šéfkuchař Anthony Maubert a jeho žena Fumiko Maubert. Anthony je Francouz a Fumiko pochází z Japonska, což se odráží v jejich unikátním přístupu k vaření, kde kombinují techniky obou kultur.
Anthony pracoval ve skvělých podnicích: Lasserre ** Michelin , Manoir du Lys *Michelin, La vague d’or ***Michelin, Marc Veyrat – L’Auberge de l’Eridan ***Michelin, Michel Bras ***Michelin. Dokonce se u Michela Brase potkal se svojí ženou Fumiko.
Restaurace nabízí fusion kuchyni s důrazem na čerstvost a sezónnost. Francouzské techniky vaření jsou obohaceny o japonské přísady a filozofii. Menu je založené na sezónních produktech, často bio a lokálních, a zároveň nabízí lehkost a čistotu chutí typickou pro japonskou kuchyni.
Nabízejí několikachodové degustační menu, kde každý pokrm je uměleckým dílem jak na pohled, tak na chuť. Výběr surovin a jejich zpracování je velmi precizní, aby se zachovala původní chuť a čerstvost ingrediencí.
Restaurace má moderní a minimalistický interiér s výhledem na řeku Loiru. Atmosféra je klidná a intimní, což umožňuje plně se soustředit na jídlo.
ASSA se nachází v historickém městě Blois na břehu řeky Loiry, což poskytuje krásný výhled na okolní krajinu. Město Blois je známé svým zámkem a bohatou historií, takže návštěva restaurace může být spojena s kulturním zážitkem.
Restaurace je velmi ceněná pro svou kreativitu, vysokou úroveň servisu a jedinečné spojení chutí. ASSA získala pozitivní recenze od mnoha gurmánů a je doporučována pro ty, kteří hledají inovativní gastronomický zážitek.
Anthony Maubert je francouzský šéfkuchař, který se proslavil svou prací v několika prestižních restauracích a svou moderní interpretací francouzské kuchyně. Jeho kariéra je charakterizována hledáním rovnováhy mezi tradičními technikami a inovativními přístupy.
Anthony Maubert se narodil ve Francii a svou kariéru začal v mládí, kdy se rozhodl věnovat gastronomii. Po absolvování kuchařské školy se začal učit pod vedením některých renomovaných šéfkuchařů a v několika vysoce hodnocených restauracích.
Maubertova kariéra zahrnovala práci v restauracích jako L'Astrance v Paříži pod vedením Pascala Barbot, kde získal zkušenosti v moderní francouzské gastronomii. Později pracoval v restauraci Le Bernardin v New Yorku, což mu umožnilo obohatit svou kuchařskou filozofii o mezinárodní vlivy a přístupy.
Anthony Maubert je známý svou prací v Le Bon Marché v Paříži, kde se stal šéfkuchařem. Jeho přístup k vaření a kreativní techniky přispěly k reputaci restaurace jako místa s inovativními a sofistikovanými pokrmy.
Anthony Maubert se zaměřuje na kombinaci tradičních francouzských technik s moderními prvky.
Kuchařská filozofie
Sezónnost a kvalita surovin
Maubert klade důraz na používání čerstvých a sezónních ingrediencí, což zajišťuje vysokou kvalitu a chuť jeho pokrmů.
Kreativita a inovace
I když vychází z klasických francouzských technik, jeho pokrmy často obsahují nečekané kombinace chutí a moderní techniky, které přinášejí novou perspektivu na tradiční recepty.
Estetika a prezentace
Maubert se soustředí na estetiku svých pokrmů a věnuje pozornost detailům v prezentaci, což zajišťuje, že jídlo je nejen chutné, ale i vizuálně atraktivní.
Anthony Maubert je uznáván za svou schopnost inovovat a přinášet nové prvky do tradiční francouzské kuchyně, což ho řadí mezi zajímavé a perspektivní šéfkuchaře současnosti.
https://www.assarestaurant.com
