Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ANDRÉ

Restaurace Francie
26. Červenec 2018

BIB Michelin, Executive Chef : Anne-Sophie Pic

 VALENCE

              Restaurace André a Sophie Pic jsou součástí legendárního kulinářského dědictví rodiny Pic, která je známá svou tříhvězdičkovou michelinskou restaurací ve Francii. Šéfkuchařkou této restaurace je Anne-Sophie Pic, jedna z nejuznávanějších ženských šéfkuchařek na světě.

Anne-Sophie Pic je třetí generací šéfkuchařů v rodině Pic. V roce 2007 získala třetí Michelinskou hvězdu v jejich rodinné restauraci Maison Pic ve městě Valence, na jihu Francie, což ji řadí mezi nejlepší restaurace světa.

Restaurace Maison Pic byla otevřena již v roce 1936 a za tu dobu získala mezinárodní renomé díky své vysoké gastronomii, která kombinuje tradiční francouzskou kuchyni s moderními vlivy.

Styl kuchyně Anne-Sophie Pic je charakterizován jemností, elegancí a precizností. Známá je pro své použití neobvyklých chutí, kontrastních textur a rafinovaných technik, které vytvářejí unikátní gastronomické zážitky.

Mezi její slavné pokrmy patří například langustýny se sezamovým olejem a citrusovým želé, nebo beránek se smetanovou omáčkou z černého česneku.

Zde vidíte fotky jídel z restaurace, která je v hotelu Maison Pic. V tomto hotelu se nachází i tříhvězdičková restaurace Anne-Sophie Pic. V jídelním lístku vidíte krátké popisky, proč byste si to jídlo měli dát. V každém je trošku historie. Restaurace André, Histoire•s• de Cuisine je vlastně brasserie. 

Kromě fotografií zahrady restaurace najdete také dlouhý skleněný stůl plný vydání průvodce Michelin, včetně prvního vydání z roku 1900. Restaurace André je plná vzpomínkových fotografií na otce a zejména dědečka. Po večeři jsme absolvovali zajímavou prohlídku a měli možnost nahlédnout do kuchyně, která vaří pro restauraci s třemi hvězdičkami Michelin. Dominuje zde bílá barva a v centru stojí sporák Molteni. V patře se nachází pekárna, cukrárna a sklady, vše s krásným výhledem do zahrady skrze velká okna.



Anne-Sophie Pic
je francouzská šéfkuchařka, známá jako jedna z nejvýznamnějších osobností francouzské haute cuisine. Je držitelkou tří michelinských hvězd a byla několikrát oceněna jako jedna z nejlepších šéfkuchařek na světě. Anne-Sophie je součástí slavné kulinářské rodiny Pic, která má dlouhou historii ve francouzské gastronomii.

Narodila se 12. července 1969 ve Valence, Francie. Anne-Sophie je třetí generací rodiny Pic, která vede prestižní restauraci Maison Pic. Její dědeček, André Pic, získal tři michelinské hvězdy pro restauraci v roce 1934, a její otec, Jacques Pic, tuto tradici pokračoval. Přestože Anne-Sophie původně neplánovala kariéru kuchařky, začala se věnovat vaření po smrti svého otce v roce 1992, kdy převzala vedení restaurace. 

Na rozdíl od mnoha šéfkuchařů neměla formální kulinářské vzdělání a učila se sama prostřednictvím experimentování a zkoumání technik. V roce 2007 se stala teprve čtvrtou ženou ve Francii, která získala tři michelinské hvězdy.

Anne-Sophie Pic je známá svým jemným, ženským stylem vaření, který kombinuje tradiční francouzskou kuchyni s moderními technikami a odvážnými chuťovými kombinacemi. Její kuchyně se vyznačuje čistotou chutí, elegantní prezentací a důrazem na vysoce kvalitní ingredience. Inspiruje se především vůněmi, texturami a surovinami, které spojuje do harmonických, ale překvapivých pokrmů.

Kromě Maison Pic ve Valence, která drží tři michelinské hvězdy, rozšířila Anne-Sophie své impérium i do dalších měst. Otevřela například restauraci La Dame de Pic v Paříži, která získala dvě michelinské hvězdy, a další pobočky v Londýně a Lausanne. Je také držitelkou mnoha ocenění, včetně titulu Nejlepší ženská šéfkuchařka v rámci soutěže World’s 50 Best Restaurants v roce 2011.

Kuchařská filozofie

Rovnováha a harmonie chutí
Anne-Sophie Pic se zaměřuje na vytváření pokrmů, které jsou v dokonalé harmonii chutí. Její kuchyně se vyznačuje pečlivým vyvažováním sladkých, slaných, kyselých a hořkých chutí, čímž dosahuje komplexních a vyvážených výsledků.

Respekt k ingrediencím
Pic klade velký důraz na kvalitu a čerstvost surovin. Věnuje se práci s lokálními a sezónními ingrediencemi, které používá s cílem zachovat jejich přirozenou chuť. Její pokrmy často odrážejí jednodušší přístupy k ingrediencím, které jsou však prezentovány s velkou sofistikovaností.

Kreativita a inovace
I když Anne-Sophie Pic respektuje tradice francouzské kuchyně, nebojí se experimentovat s novými technikami a ingrediencemi. Její pokrmy často obsahují nečekané kombinace chutí a inovativní techniky, které přinášejí novou perspektivu na klasické recepty.

Estetika a prezentace
Prezentace jídla je pro Pic klíčová. Její pokrmy jsou známé svou krásnou estetikou, kde se klade důraz na detailní a vizuálně atraktivní prezentaci. Estetika jejích pokrmů je často považována za umělecký zážitek, který odpovídá vysokému standardu haute cuisine.

Osobní a emocionální přístup
Anne-Sophie Pic vkládá do své kuchyně osobní a emocionální rozměr. Její jídlo je často inspirováno jejími vzpomínkami a osobními zážitky, což jí umožňuje vytvářet pokrmy, které mají nejen vynikající chuť, ale i hluboký příběh.

Vliv rodinné tradice
Rodinná tradice hraje v její práci důležitou roli. Jako dědička kuchařského dědictví její rodiny, Pic se snaží udržovat a inovovat tradice, které její rodina začala. To zahrnuje integraci klasických technik s moderními prvky, které reflektují její osobní styl.

 Anne-Sophie Pic je respektována pro svůj kreativní přístup a odvahu experimentovat s chutěmi, a zároveň si zachovat tradiční základy francouzské kuchyně.


https://www.anne-sophie-pic.com/en/content/andre-restaurant
 

 

Zde se můžete setkat s mnoha historickými artefakty této kuchařské rodiny.. 
pruh