ALEVANTE
1 * Michelin, Executive Chef : Ángel León
CHICLANA DE LA FRONTERA
Restaurace se nachází v Melia Sancti Petri, v pětihvězdičkovém hotelu v plážovém letovisku Novo Sancti Petri, mezi Chiclana a Conilde la Frontera (Cadiz).
Executive Chef Angel Leon dosáhl své třetí hvězdy pro Aponiente v El Puerto de Santa Maria . V této restauraci získal slávu ve španělském gastronomickém světě svým jedinečným stylem, který se točí kolem ryb a mořských produktů. Díky tomu získal přezdívku "Kuchař moře". On byl první kuchař na světě, který pracoval s planktonem jako přísadou do pokrmů pro lidskou spotřebu.
Nabídka v Alevante vychází z nejúspěšnějších pokrmů Aponiente s dvěmi degustačními menu o 12 nebo 15 chodech.
Restaurace je jednoduchá a elegantní s modrou barvou a čistým, moderním vzhledem.
Alevante je gastronomickým zážitkem založeným na hlavních hitech z jeho rané kariéry v Aponiente. Vše založené na čerstvých rybách a mořských plodech. Do restaurace se vejde až 30 lidí. Menu zahrnuje rýži s planktonem, krevetkou a královským mořským ježkem a brambory se sépiemi. Co chod, tak na jiném talíři. Některé byly speciálně udělány pro Leona.