WAGU KHIN
2 * Michelin, Executive chef : Tetsuya Wakuda
SINGAPUR
Tetsuya Wakuda je považovaný za jednoho z nejlepších australských kuchařů.
Tetsuya je rozený v Japonsku a ve 22 letech poprvé navštívil Austrálii. Tam se učil u Tony Bilsona klasickou francouzskou kuchyni.
Jeho kulinářský rukopis je spojením nejčerstvější australské sezónní produkce s francouzským kulinářským uměním a japonským stylem. Ochutnali jsme jeho signature dish - marinované Botan krevety s mořským ježkem a oscietra kaviárem, japonské Ohmi Wagyu steak z prefektury Shiga s wasabi, citrusy a sójovou omáčkou.
Restaurace obsahuje tři salónky. Každý salónek má teppanyaki desku, na které kuchař finišuje své pokrmy a servíruje před hosty. Dezert se většinou podává v hlavní části restaurace s nádherným výhledem na záliv.
Na fotkách je tasting menu. Tohle je poslední vzpomínka na Singapur, kde jsme se s kamarády převážně stravovali na ulici a hawkers zonách. Tato restaurace byla takové zpestření. Cílem původně měla být restaurace André, ale tu šéfkuchař André Chiang dva měsíce před naším příjezdem trvale uzavřel.