Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

WAGU KHIN

MICHELIN STAR Restaurace Singapur
06. Květen 2018

2 * Michelin, Executive chef : Tetsuya Wakuda

SINGAPUR

               Waku Ghin je luxusní restaurace v Singapuru, kterou vede slavný japonský šéfkuchař Tetsuya Wakuda. Restaurace se nachází v komplexu Marina Bay Sands a je známá pro své vynikající japonské kuchařské umění kombinované s evropskými vlivy. Tetsuya Wakuda, šéfkuchař a zakladatel, je proslulý po celém světě díky své mistrovské fúzi chutí a kreativnímu přístupu ke gastronomii.

Waku Ghin se specializuje na vícechodové degustační menu, které zahrnuje čerstvé suroviny, jako jsou mořské plody a špičkové maso, včetně slavného japonského wagyu. Každý chod je pečlivě připraven a představuje vrchol japonské preciznosti a evropské elegance. Restaurace nabízí exkluzivní zážitek, který se často odehrává u teppanyaki stanic, kde šéfkuchaři připravují jídla přímo před hosty.

Jednou z nejslavnějších položek menu je wagyu, které je připraveno s důrazem na dokonalou texturu a chuť. Kromě wagyu a mořských plodů jsou v nabídce i další delikatesy, které kombinují čerstvost a jednoduchost tradiční japonské kuchyně s moderními kulinářskými technikami.

Waku Ghin je považována za jednu z nejlepších restaurací v Singapuru a získala mnoho ocenění, včetně michelinské hvězdy. Pokud máš zájem o rezervaci nebo více informací o menu, mohu ti pomoci zjistit další detaily.

Ochutnali jsme jeho signature dish - marinované Botan krevety s mořským ježkem a oscietra kaviárem, japonské Ohmi Wagyu steak z prefektury Shiga s wasabi, citrusy a sójovou omáčkou.

Restaurace obsahuje tři salónky. Každý salónek má teppanyaki desku, na které kuchař finišuje své pokrmy a servíruje před hosty. Dezert se většinou podává v hlavní části restaurace s nádherným výhledem na záliv.

Na fotkách je tasting menu.


Tetsuya Wakuda
je renomovaný japonský šéfkuchař, který se proslavil svým jedinečným spojením japonské a australské kuchyně. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších kuchařů na světě, a jeho restaurace Tetsuya's v Sydney získala mezinárodní uznání.

Tetsuya Wakuda OAM vyrostl v japonském městě Hamamatsu v prefektuře Shizuoka. S omezenou znalostí angličtiny přijel Tetsuya do Austrálie ve věku 22 let, aniž by si představoval, že jednoho dne bude přijat jako jeden z nejoblíbenějších šéfkuchařů národa.

Po přistání v Sydney v roce 1982 našel Tetsuya svou první práci jako pomocný dělník v kuchyni ve Fishwives v Surry Hills. O rok později se seznámil se sydneyským šéfkuchařem Tonym Bilsonem, který hledal japonského kuchaře pro výrobu sushi v restauraci Kinsela's. Právě u Kinsely se Tetsuya naučil klasické francouzské techniky, čímž vytvořil počátky svého vlastního stylu vaření, který spojil francouzskou techniku s japonskou filozofií používání přírodních, sezónních chutí.

Tetsuya opustil Kinsela's v roce 1983 a ve spolupráci s hlavním číšníkem otevřel Ultimo's. V roce 1989 si otevřel vlastní restauraci Tetsuya's na malém pozemku na sydneyském předměstí Rozelle. V listopadu 2000 se Tetsuya přestěhoval do CBD, kde zrekonstruoval památkově chráněné místo na 529 Kent St a vytvořil svou vysněnou restauraci s jídelnami s výhledem do nádherné japonské zahrady.

Jeho přínos australské společnosti byl v roce 2005 oceněn medailí Řádu Austrálie, která mu byla udělena jako uznání jeho "služby komunitě a rozvoji australské kuchyně jako šéfkuchaře, restauratéra a autora, odbornému vzdělávání a podpoře charitativních skupin".

Tetsuya je hrdý na to, že propaguje tradice a kuchyni Japonska, a byl poctěn, že byl v roce 2006 vybrán jako první zahraniční samuraj (nebo velvyslanec) japonského saké

Kromě restaurace představil Tetsuya některé ze svých nejoblíbenějších a obdivovaných receptů do kuchyní a knihkupectví po celém světě, se svou kuchařkou Tetsuya a rozšiřující se nabídku gurmánských produktů.

V průběhu své kariéry si Tetsuya získal uznání nejen v Austrálii, ale i na mezinárodní úrovni. Restaurace Tetsuya's byla uvedena v žebříčku 50 nejlepších restaurací světa od založení seznamu v roce 2002 až do roku 2013 a Tetsuya si vysloužil mezinárodní uznání jako jeden z největších světových šéfkuchařů, uznávaný svými kolegy, médii a hosty po celém světě.

V roce 2010 se Tetsuya pustil do vzrušujícího kulinářského podniku v Singapuru. Jeho restaurace, Waku Ghin, se nachází ve velkolepém komplexu Marina Bay Sands a získala stejné výjimečné recenze, jaké má Tetsuya pro svou stejnojmennou restauraci v Sydney.

Na konci roku 2013 byl oceněn japonskou vládou jako vůbec první mezinárodně působící šéfkuchař, který byl uznán jako jeden z japonských mistrů kuchyně.

Rok 2016 znamenal pro šéfkuchaře Tetsuyu první michelinskou hvězdu, přičemž Waku Ghin byl oceněn v prvním singapurském michelinském průvodci. Společnost Relais & Chateaux ho dále ocenila jako příjemce výroční ceny Chefs Trophy 2017, což je projevem velkého respektu jeho kolegů. V roce 2017 obdržel dvě michelinské hvězdy za Waku Ghin od průvodce Michelin Guide v Singapuru, což je pocta, kterou podle svých slov sdílel s celým svým týmem.

Tetsuya Wakuda je považovaný za jednoho z nejlepších australských kuchařů.

Jeho kulinářský rukopis je spojením nejčerstvější australské sezónní produkce s francouzským kulinářským uměním a japonským stylem.

Kuchařská filozofie

Fusion kuchyně
Tetsuya se specializuje na spojení japonských a australských ingrediencí a technik. Jeho pokrmy často kombinují tradiční japonské prvky s místními australskými surovinami.

Sezónnost a čerstvost
Důraz klade na používání čerstvých a sezónních surovin, což se odráží v jeho menu, které se často mění v závislosti na dostupnosti surovin.

Jednoduchost a elegance
Tetsuya se snaží o jednoduchost v prezentaci, přičemž věří, že krásné a chutné jídlo by mělo být prezentováno s elegancí a bez zbytečných ozdob.

Důraz na chuť
V jeho pokrmech je důraz kladen na vyváženost chutí a textur, aby se hostům poskytl komplexní smyslový zážitek.

Tetsuya Wakuda je inspirací pro mnohé kuchaře a milovníky jídla a jeho přístup k vaření a gastronomii je stále vlivný na mezinárodní scéně.

 

https://www.marinabaysands.com/restaurants/waku-ghin.html 

 

Celou dobu sedíte u teppanyaki grilu, kde kuchaři připravují pokrmy přímo před vašima očima.
pruh