
VINAŘSTVÍ PIÁLEK & JÄGER
NOVÝ ŠALDORF
První hostování tohoto roku bylo přímo ve vinařství Piálek & Jäger, které obdrželo ocenění Vinařství roku 2020 v kategorii malých vinařství.
Ačkoli bylo jídlo podáváno v krabičkách, nebyl to problém. Naopak, bylo to o to zajímavější. Možnost dostat domů delikatesy a lahůdky k vlastnímu naservírování je velmi příjemná.
Připravil jsem čtyřchodové menu a tapas box, který obsahoval několik prvků z čtyřchodového menu.
MENU
Tapas box
Hummus a pražené lískové ořechy
Hovězí tatarák a lanýžový krém
Medailonky z marinovaného lososa a japonský krém
Pesto z pečené řepy a petrželkový olej
Medvědí krém, olej s medvědím česnekem a krutony z kmínového chleba
Tygří krevety s restovanými houbami a Teriyaki omáčkou, dušená jasmínová rýže
nebo
Kachní roláda plněná slaninou a ořechy, pastinákové pyré, restovaná kořenová zelenina a lanýžový jus
Nepečený cheesecake, cracker žmolenka, ostružinový gel a lesní ovoce
BOX
Hummus a pražené lískové ořechy
Hovězí tatarák a lanýžový krém
Medailonky z marinovaného lososa a japonský krém
Pesto z pečené řepy a petrželkový olej
Tygří krevety a Teriyaki omáčkou
Kachní roláda plněná slaninou a ořechy
Panna cotta z kachních jater a kyselé višně
Pomalu pečený vepřový bůček v aromatickém koření a nakládaná kyselá okurka
Téma bylo "Chutě světa", neboli cestování po světě během doby covidové.
https://www.pialek.cz
