Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

THE CLOVE CLUB

Michelin Restaurace Velká Británie
24. Leden 2024

2 * Michelin, Executive Chef a Chef Patron Isaac McHalea. 

LONDÝN            Tato luxusní restaurace, která se pravidelně umisťuje v TOP 50 nejlepších restaurací na světě dle Pellegrina, se nachází v historických prostorách londýnské radnice Shoreditch, která je památkově chráněná. Restaurace je rozdělena na dvě části. V přední části je přijemný bar s tlumenými světly a pak je hlavní sál/ jídelna/ s vysokými stropy, kde je nádherná otevřená kuchyně s modrými dlaždicemi. V obou prostorách servírují krátké a dlouhé degustační menu a mají i verzi zeleninového degustačního menu. Když otevřete dveře restaurace tak po levé části ve výklenku uvidíte sušení vlastních uzenářských výrobků.

Šéfkuchař Isaac se narodil na Orkney, odkud pochází ty nejlepší mušle sv Jakuba. Od dětství pracoval v kuchyních po celém Glasgow. Pak absolvoval kulinářskou cestu a pracoval v restauracích Marque, Noma, Tom Aikens a The Ledbury, kde byl v opening týmu a kde se vypracoval na pozici development chef.

Jeho pokrmy v menu jsou inspirované jeho kulinářskými cestami. On a jeho tým vytváří skvělé pokrmy, které překvapí mnoho smyslů a dokážou vrátit vzpomínky na dětství. V roce 2016 otevřel restauraci LUCA, kde podávají skvělou italskou kuchyni. Napíšu o ní později.

Restaurace má k dispozici rozsáhlý vinný lístek, ve kterém mají nejzajímavější současné vinaře, a i ikonické vinaře.

The Clove Club byl otevřena v roce 2013 a hned od otevření byla velice navštěvován a mezi labužníky a gastro komunitou to byl opening roku.

Jako amouse bouche dostanete v této restauraci smažené kuře, které je v podmáslí ochucené solí s borovicovým jehličí a podávané na borovicovém jehličí.

Jejich signature dish jsou syrové mušle sv Jakuba z Orkney s lískovými ořechy, klementinky a anglickými černými lanýži.

Menu je zaměřené na bezvadné sezónní produkt, a i zapomenuté produkty, které díky zajímavým technikám, otevřenému ohni, přetvoří na moderní, elegantní až avantgardní pokrmy.  Produkty jsou ty nejlepší, co britské ostrovy nabízejí.

V The Clove Clubu jsem jedl poprvé v roce 2016, kam se rád vracím jednak kvůli skvělé a nápadité kuchyni a díky poloze, jelikož je v části Londýna, kde většinou jsem ubytovaný.

www.thecloveclub.com

Na mém wish listu, kde bych chtěl mít kuchařskou stáž.
pruh