Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ŠÉFKUCHAŘI VAŘÍ VE ŠKODOVCE

Práce Akce
09. Září 2021

Na začátku září čekal zaměstnance ŠKODA AUTO nezapomenutelný zážitek. V průběhu týdne od 6. do 10. září pro ně obědy připravovali a osobně podávali Marek Fichtner, Jan Punčochář, Radek David, Tomáš Konopka a cukrář Lukáš Skála.

MLADÁ BOSLESLAV             

                 V jedné z nejmodernějších závodních kuchyní společnosti ŠKODA AUTO, kde poskytovatel závodního stravování, společnost ARAMARK, připravuje pokrmy pro zaměstnance mladoboleslavské automobilky, se vystřídali šéfkuchaři z pražských restaurací a připravili pro zaměstnance společnosti ŠKODA AUTO své oblíbené speciality.

Jan Punčochář připravil cibulačku s modrým sýrem a jako signature dish telecí pavouček s koprovou omáčkou a karlovarským knedlíkem. Následující den ho nahradil Marek Fichtner s polévkou z pečeného květáku a krokety z divočáka s bramborovými plackami. jsem předvedl svou oblíbenou fazolovou polévku s uzenou paprikou a krkovici se špenátem, podávanou s plněnými bramborovými knedlíky. Tomáš Konopka, hlavní šéfkuchař Aramarku, připravil zeleninový krém a hovězí líčka s kedlubnou na smetaně. Na závěr týdne cukrář Lukáš Skála představil knedlíky plněné mákem s višňovou omáčkou.

Všichni kuchaři nejenže jídlo uvařili s týmem zaměstnanců kuchyně, ale také ho osobně podávali zaměstnancům společnosti ŠKODA AUTO. Speciality renomovaných šéfkuchařů byly dostupné ve všech restauracích ŠKODA AUTO v dostatečném množství pro všechny strávníky.

Nová centrální kuchyně společnosti ŠKODA AUTO, otevřená letos na jaře, je zároveň největší a nejmodernější kuchyní závodního stravování nejen v České republice, ale i ve střední Evropě. Denní výrobní kapacita kuchyně je až 35 tisíc pokrmů a díky svému gastrotechnologickému vybavení, efektivitě a vysokým standardům hygienické bezpečnosti patří k absolutní špičce.

A jaké to bylo? Bylo to naprosto skvělé. Například se připravovalo 17 000 knedlíků plněných houbami, které by bez stroje Reon trvalo připravit mnohem déle. Viděli jsme také stroje jako klepačka a obalovačka na řízky, které zvládnou připravit 12 000 porcí.

Obědy se v jednotlivých restauracích vydávají v různých časech, začínají se podávat již od 9:00 hodin ráno.

 

Vaření jídla pro tak velké množství strávníků bylo velmi zajímavou zkušeností.
pruh