Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ŠÉFKUCHAŘI VAŘÍ VE ŠKODOVCE

Práce Akce
09. Září 2021

Zaměstnance ŠKODA AUTO čekal začátkem září neopakovatelný zážitek. V týdnu od 6. do 10. září jim obědy uvařili a osobně vydali Marek Fichtner, Jan Punčochář, Radek David, Tomáš Konopka a cukrář Lukáš Skála.

MLADÁ BOSLESLAV          V jedné z nejmodernějších závodních kuchyní společnosti ŠKODA AUTO, v které připravuje pokrmy pro zaměstnance mladoboleslavské automobilky současný poskytovatel závodního stravování spol. ARAMARK, se vystřídali šéfkuchaři pražských restaurací a připravili pro zaměstnance společnosti ŠKODA AUTO své oblíbené speciality.

Jan Punčochář uvařil cibulačku s modrým sýrem a signature dish telecí pavouček s koprovou omáčkou a karlovarským knedlíkem. Následující den ho vystřídal Marek Fichtner se svojí polévkou z pečeného květáku a kroketami z kančího masa s bramborovými plackami. Já se pochlubil svoji oblíbenou fazolovou polévkou ochucenou uzenou paprikou a krkovicí se špenátem podávanou s plněnými bramborovými knedlíky. Tomáš Konopka, hlavní šéfkuchař Aramarku připravil zeleninový krém a hovězí líčka s kedlubnou na smetaně. Populární cukrář Lukáš Skála na konci týdne vykouzlil mákem plněné knedlíky s višňovou omáčkou. 

Všichni jsme jídlo nejen uvařili s teamem zaměstnanců kuchyně, ale také ho zaměstnancům společnosti ŠKODA AUTO osobně vydali. Speciality vyhlášených šéfkuchařů byli k dispozici ve všech restauracích ŠKODA AUTO v dostatečném množství pro všechny strávníky.

Nová centrální kuchyně společnosti ŠKODA AUTO byla otevřena letos na jaře a je současně největší a nejmodernější kuchyní závodního stravování nejen v České republice, ale i v rámci Střední Evropy. Její denní výrobní kapacita je až 35 tisíc pokrmů a svým gastrotechnologickým vybavením, efektivitou a vysokými standardy hygienické bezpečnosti patří k absolutní špičce.

A jaké to bylo. Bylo to naprosto skvělé. Pro představu se připravovalo 17 000 plněných knedlíků houbami, které bez stroje Reon bychom dělali ještě teď. Všichni jsme viděli stroje jako je klepačka a obalovačka na řízky, kterých připravují 12 000 porcí. 

Obědy se vydávají na jednotlivých restauracích v různé časy. Začínají se vydávat už od 9:00.

Byla to velice zajímavá zkušenost, uvařit jídlo pro takové množství strávníků.
pruh