Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

ROGANIC

Michelin Velká Británie Restaurace
01. Březen 2018

1Michelin, Executive Chef Simon Rogan, Head Chef Oli Marlow

LONDÝN

           Simon Rogan otevřel novou restauraci v prostorech, kde se dříve nacházela restaurace L'Autre Pied.  Ano restaurace, ve které jsem byl několikrát na stáži a kde pracoval i Premek Forejt s legendárním Andy McFaddenem.

V roce 2011 otevřel Simon Rogan restauraci Roganic na dva roky stylem pop up. Pak otevřel restauraci Fera at Claridges v prostorech, kde měl předtím restauraci veleznámý kuchař a showmen Gordon Ramsay. Před zhruba půl rokem, Simon ukončil spolupráci s hotelem, ale restaurace Fera zůstala a funguje dál jenom bez něj. Co se stalo se nedozvíme. Jinak Simon Rogan má restauraci L'Enclume , která má 2* Michelina. Vraťme se k Roganicu. Členění restaurace zůstalo zachováno. Pouze podél zdi přibyly police, na kterých jsou uloženy různě marinované a nakládané zeleniny.

Styl kuchyně je moderní anglická kuchyně s prvky nakládaných, marinovaných a fermentovaných komponentů. Vše z těch nejzajímavějších a nejčerstvějších potravin z celé Velké Británie.

Menu: podávají polední menu, zkrácené tasting menu a full tasting menu, které má 18 položek. Od prvního snacku po poslední petit fours.

Kuchyně: při prohlídce kuchyně jsem zjistil, že členění zůstalo zachováno tak,  jak bylo předtím, pouze vybavení bylo jiné a moderní. Přibyla příčka tak, aby při prohlídce kuchyně nebyla vidět myčka bílého a černého nádobí. Dokonce v kuchyni pobíhal kluk, který byl vzhledem podobný Přemkovi (Forejtovi).

Jídlo: bylo skvělý a všechny chody byli chuťově vynikající. Snad mimo limonády z fermentovaného červeného zelí a jablek. Na chuť byla vynikající, ale nesměli jste si k přivonět.

Více info o Simonovi Roganovi a jeho restauracích a farmě zde http://www.simonrogan.co.uk/

Info o restauraci https://www.roganic.uk/ 

Zvláštní pocit sem jít, když jsem tady byl 3x na stáži. Dispozice restaurace a i kuchyně zůstala nezměněná.
pruh