Jeden z nejoblíbenějších tapasů v The Bistro, který jsem vymyslel na Ukrajině, kde milují řepu.
- Recepty
- TAPASY A SNACKY
- Pesto z červené řepy
500 g | řepa |
5 g | tymián |
30 g | olivový olej |
Mořská sůl |
Řepu zabalte s tymiánem, mořskou solí a olivovým olejem do alobalu. Pečte při 160 °C do měkka. Po vychlazení řepu oloupejte.
360g | řepa upečená |
60 g | olivový olej |
10 g | česnek oloupaný |
80 g | pinie |
30 g | parmezán jemně strouhaný |
Sůl |
Do mixéru dejte nejprve upečenou řepu, česnek a olej. Rozmixujte do hladka, přidejte pinie, krátce rozmixujte a nakonec přidejte parmezán. Krátce rozmixujte a dochuťte solí
50g | brambory |
Olej na smažení |
Neoloupané brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte vodou, dobře osušte a usmažte při 160 °C do zlatova.
15 g | Petrželka hladká |
40 g | Olivový olej |
Olej ohřejte na 90 °C, přidejte listy petrželky a dvě minuty mixujte na maximální rychlost. Dejte do jemného cedníku vykapat.
Jeden z nejoblíbenějších tapasů v The Bistro, který jsem vymyslel na Ukrajině, kde milují řepu.