Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Pesto z červené řepy

Pesto z červené řepy
Recepty
porce
6
příprava
20 minut
vaření
120 minut

jednoduché
TAPAS

Suroviny

Postup přípravy

500 g řepa
5 g tymián
30 g olivový olej
  Mořská sůl

Řepu zabalte s tymiánem, mořskou solí a olivovým olejem do alobalu. Pečte při 160 °C do měkka. Po vychlazení řepu oloupejte.

 

360g řepa upečená
60 g olivový olej
10 g česnek oloupaný
80 g pinie
30 g parmezán jemně strouhaný
  Sůl

Do mixéru dejte nejprve upečenou řepu, česnek a olej. Rozmixujte do hladka, přidejte pinie, krátce rozmixujte a nakonec přidejte parmezán. Krátce rozmixujte a dochuťte solí                        

 

50g brambory
  Olej na smažení

Neoloupané brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte vodou, dobře osušte a usmažte při 160 °C do zlatova.

 

15 g Petrželka hladká
40 g Olivový olej

Olej ohřejte na 90 °C, přidejte listy petrželky a dvě minuty mixujte na maximální rychlost. Dejte do jemného cedníku vykapat.

 

fotogalerie

2018 PHOTOONE® -008.jpg
pruh

Jeden z nejoblíbenějších tapasů v The Bistro, který jsem vymyslel na Ukrajině, kde milují řepu.