Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Perníčky

Perníčky
Recepty

Perníčkymůžete vypichovat dle potřeby na jakoukoliv sváteční příležitost.

kusy
140
příprava
90 minut
vaření
7 minut

jednoduché
cukroví

Suroviny

Postup přípravy

650 g hladká mouka
200 g cukr moučka
100 g máslo
4 ks vejce
2 lžičky jedlá soda
1 ks kypřící prášek do pečiva
180 g med
20 g kakao
  mleté skořice

Do kotlíku odvažte všechny suroviny a pomocí plochého háku vypracujte hladké těsto, zabalte do poravinové fólie a uložte do chladničky odpočinout. Nejlépe do druhého dne. Z těsta vyválejte plát a vykrajte různé tvary. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem.  Pečte asi 7 minut při 180° C do zlatova. Po upečení potřete žloutkem rozmíchaným s trochou tuzemského rumu. 

 

50 g bílek
150 g cukr moučka
pár kapek citrónová šťáva

Bílek s citrónovou šťávou a cukrem promíchejte do hladka. Dejte do cukrářského pytlíku s úzkou trubičkou a ozdobte vychladlé perníčky. Nechte zaschnout. 

Polevu lze obarvit potrávinářskými barvami.

 

fotogalerie

pruh

Dětem se bude líbit zdobit perníčky.