LIAO FAN HAWKER CHAN
Bib, Executive Chef : Liao Fan Chan
SINGAPUR
V roce 2016 to byla zpráva číslo 1 a asi největší bomba. Nezbláznil se průvodce Michelin? V Singapuru dostal stánek, ve kterém připravují vařené kuře v Hawkers zóně v Chinatownu, Michelinskou hvězdu. Ano je to tak. Před stánkem je obrovská fronta a poctivě se čeká. Řídí to tam paní, která vydává. Proslulé vařené kuře je podávané buď s nudlemi za 2,50 nebo s rýží za 2 singapurské dolary. Asi 35 Kč.
Před tržnicí má druhou restauraci a tam stojíte frontu jak u Mc Donalda. Po zaplacení dostane účtenku s číslem a čekáte na jídlo, dokud vás nevyhlásí. Jídlo je tam dražší oproti přímo v tržnici o dolar osmdesát. Je to masakr. Všichni chtějí ochutnat to nejlevnější Michelinské kuře na světě. Nečekejte, ale nějaký foodstyling. Je tam kopeček rýže, plátky uvařeného kuřete a omáčka. Talíře jsou většinou umazené.
A čím je zvláštní tento recept na delikátní kantonské vařené kuře?
Je to marináda z aromatické sójové omáčky, angelika kořenu, hřebíčku, koriandrového semena a badyánu. Plus další koření, které je tajemství. Chan dělá marinádu od nuly a marinuje celá kuřata přes noc, dokud není kůže hnědá a lesklá.
Nyní má LIAO FAN 3 restaurace v Singapuru a otvírá další restauraci v Melbourne.
Před rokem se nechal slyšet, že z kuřete udělá franšízu, aby ho mohlo ochutnat co nejvíce lidí na světě.
Zde je link a je tam to samé menu co má v Singapuru.
Pokud pojedete do Singapuru, tak tady jsou TIPY.