Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

"Kulajda jinak"- ragú z hub, brambor a kopru, 5 minut pošírované vejce a koprový olej

"Kulajda jinak"-  ragú z hub, brambor a kopru, 5 minut pošírované vejce a koprový olej

Signature dish z Babiččiny zahrady

porce
4
příprava
20 minut
vaření
40 minut

jednoduché
Teplý
předkrm

Suroviny

Postup přípravy

50 g máslo
100 g cibule
150 g  žampióny hnědé
150 g žampióny
100 g  shi také
80 g

bílé víno

200 g brambory oloupané 
200 g kuřecí vývar
15 g česnek rozdrcený
200 g smetana 33%
 

sůl

  mletý pepř
  mletý kmín

Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nechte zpěnit, přidejte rozsekaný česnek, opět nechte krátce zpěnit, přidejte houby překrájené na drobno. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem, nechte odvařit. Přidejte brambory nakrájené na kostičky, zalijte kuřecím vývarem a pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké. Přidejte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí, bílým pepřem, mletým kmínem. Nakonec přidejte čerstvě nasekaný kopr.

 TIP:

Houby můžete nahradit sezonními houbami. Lišky, hříbky, křemenáče, kozáky, bedly. Ale vždy dávejte pozor, aby byly jedlé. 

 

4 ks vejce
  Slunečnicový olej

Fresh folií vyložte misku, potřete olejem, vyklepněte celé vejce, stáhnněte a opatrně  svázejte provázkem. Vařte ve vroucí vodě 5 minut, poté opatrně odstřihněte.

TIP
Pokud máte lanýžový olej, použijte ho místo slunečnicového na vytření folie.

 

20g Kopr
60 g Olivový olej

Do olivového oleje dejte kopr a ponorným mixérem kopr rozmixujte. Přeceďte přes jemný cedník

 

VÝDEJ POKRMU

Do hlubokého talíře dejte nejprve husté, ale krémové ragú z hub a brambor. Na to opatrně položte uvařené pěti minutové vejce, okolo nalijte koprový olej. Nakonec ozdobte snítky kopru.

 

fotogalerie

2018 PHOTOONE® - 032.jpg
pruh

Moje verze oblíbené polévky jinak a lépe.