JEAN GEORGES
2 * Michelin, Executive Chef : Jean-Georges Vongerichten, Head chef : Mark Lapuco
NEW YORK
Tahle restaurace je opravdu zvláštní. Jakmile k ní přijdete tak stojíte před zlatým mrakodrapem Donalda Trumpa. Vejdete po schodech a tam najdete recepci, kde se Vás zeptají na jméno a do jaké části restaurace máte rezervaci. Ano. Restaurace má dva prostory. V létě tři, jelikož usazuji na terasu. První je Nougatine, ve kterém je otevřená kuchyně, bar a přes který vejdete do dvouhvězdičkové restaurace Jean Georges. Obě restaurace připravují fusion kuchyně, kterou právě Jean Georges Vongerichten objevil, díky svému působení v Asii. V Nougatinu je podávání jednodušší a ceny levnější než v Jean Georges. I když to připravuje stejná kuchyně.
Jak jsem psal v minulém příspěvku. Restauraci jsem navštívil dvakrát za s sebou. Tohle nikdy nedělám. Ale kvůli manželce jsem udělal výjimku. Rád jsem ji udělal, jelikož ona tuhle restauraci má opravdu velice ráda.
Ve zkratce, kdo nečetl minulý příspěvek.
První návštěva. Já a kluci. Koncept objednávání z menu ze kterého si můžete vybírat předkrmy, hlavní chody a dezerty.
Druhá návštěva.
Druhý den jsme přišli a byli překvapený, že restaurace funguje s novým konceptem menu. Menu obsahuje pouze 4 různé tasting menu. Už ne ala carte.
4 chodové tasting menu 68 dolarů
6 chodové tasting menu 178 dolarů
5 chodové vegetariánské menu 58 dolarů
6 chodové tasting menu 128 dolarů
Jelikož jsme byli s dětmi, tak jsme zvolili 4 chodové menu a jedno 5 chodové vegetariánské menu. Navíc dostanete pozdrav z kuchyně a petit fours. U těchto menu si vždy můžete chod vybírat ze dvou různých jídel. A navíc pro děti udělali výjimku a dostali jídlo i z menu druhé restaurace, jelikož si nemohli vybrat z menu.
Ve starém konceptu jste dostali za 68 dolarů pouze dva chody a nyní 4 chody. Což pro mne velký bonus. A myslím i pro lidi, který chtějí ochutnávat. Jíst menší porce, ale více chodů.
Večer podávají jiné menu. 6 chodové a 10 chodové. Omnivore/ pro všechny/ nebo pro vegetariány.