Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Hráškový krém

Hráškový krém
porce
6
příprava
15 minut
vaření
10 minut

jednoduché
polévka

Suroviny

Postup přípravy

50 g máslo
100 g cibule
50 g pórek - zelená část
10 g česnek
900 g kuřecí vývar
800 g hrášek zelený mražený
  sůl
   

Na plátky nakrájenou cubulku zpěňte na másle. Přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a zelenou nať z pórku. Lehce zpěňte. Zalijte kuřecím vývarem, provařte dvě minuty a přidejte hrášek, vařte další dvě minuty varem. Rozmixujte v mixéru a propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí. Polévku ihned podávejte nebo dejte do vody s ledem, aby nezešedla a udržela si krásnou barvu. A dle potřeby ji přihřívejte. 

 

250 g kozí sýr pevnější
125 g parmezán
15 g pažitka
  hladká mouka na obalování
2 ks vejce
  panko strouhanka
  olej na smažení

Na jemno nastrouhejte parmezán, přidejte kozí sýr a nasekanou pažitku. Promíchejte metlou. Vytvarujte kuličky, obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance.  Poté opět dejte do vajec a ještě jednou obalte v panku strouhance.

Smažte při 170 °C do zlatova.

 

 

150 g toustový chléb
40 g máslo
1 stroužek česnek

Toustový chléb nakrájejte na malé kostičky. Opražte v troubě do zlatova. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte rozdrcený česnek a prohřívejte dokud se česnek nerozvoní. Do česnekového másla přidejte opražený toustový chléb a míchejte dokud se máslo nevpije do toustového chleba.

Krutónky můžete použít klidně i na salát.

 

40 g petrželka hladká
60 g olivový olej

Ohřejte olej na 80- 90°C, přidejte otrhané listy petrželky a dvě minuty mixujte na maximální rychlost v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru. Přelijte do jemného cedníku, dejte do lednice vykapat. Přendejte do lahvičky.

 

 

Do polévkového talíře dejte krutonky nebo krokety z kozího sýra. Můžete i oboje. Nalijte do talíře a ozdobte petrželkový olejem.

 

fotogalerie

2016 photoone® - 022
2016 photoone® - 023
pruh

Tuhle polévku mám velice rád. V restauracích nevhodné dávat do vany, ale musí se ohřívat po porcích, jinak zešedne.