Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ESSIGBRÄTLEIN

Michelin Restaurace Německo
18. Listopad 2019

2 * Michelin, Executive Chef : Andree Köthe

NORIMBERK               

                Restaurace je malá a útulná. Má 20 míst plus salónek. Na webu mají napsáno: Čerpáme především z regionu - a chápeme omezení nabídky jako kreativní výzvu. V kuchyňském stylu je vzrostlá historie. V roce 2008 jsme se rozloučili s klasickými špičkovými ingrediencemi, jako jsou například husí játra, aby se více zaměřili na zeleninu . Výrobky - vždy přirozené v barvách a strukturách - jsou středem tvorby.

Spolupracují s farmáři a nechávají si třeba na poli zmrznout kedlubnu, kterou podávají v zimě, jelikož chutná jako lanýže.

Letos vydali zeleninovou kuchařku

My jsme si vybrali 4 chodové menu, jelikož jsme byli na obědě v Tantrisu/ taktéž 2 hvězda/ a byli jsme docela najedeni. Ceny na oběd jsou nižší než na večeři. Mají jedno menu kde je 7 položek a ze kterého si skládáte menu dle vašich preferencí.

Na začátek jsme dostali 5 malých pozdravů z kuchyně. Všechny ze zeleniny. Pak následovali 4 chody. A nakonec výběr čokolád různě ochucených. Porce byli hodně malé.

V průběhu celého večera jsme měli divný pocit. Tomas Horak, který zná Německou a Rakouskou gastronomickou scénu byl zděšen. Německo je hodnoceno zvlášť než střední Evropa. To co jsme dostali na talíři tomu vůbec neodpovídalo. Oba dva jsme prožraný. Máme profesionální náhled, možnost srovnávat i podobné restaurace v Německu. Například Fasil nebo Tim Raue. Ale, to je opravdu jiná liga.

Celou cestu jsme se snažili dopídit, jak mohli získat 2 hvězdičky Michelina a 18 z 20 bodů Gault Millau. Všechny jídla byli velice, ale super velice jednoduchá. Prezentace taktéž. Žádná show u stolu, díky malému prostoru v restauraci. Ano pozdravy z kuchyně nám nosil kuchař. Jestli to bylo regionálností, příběhem z farmáři. Netuším. Nejsem hodnotitel a ani si nedovolím hodnotit, pouze srovnávat.

Jen, když srovnám jídla dvou pražských Michelinských restaurací, tak by každá musela mít hvězd 6 a v Praze by bylo mnohem více restaurací ohodnocený Michelinem.

Úsudek si udělejte sami dle fotek. Jeden chod je od Tomáše, který si dal pečenou řepu.

https://www.essigbraetlein.de/

 

 

Byli jsme zklamáni z téhle návštěvy. Možná v létě kouzlí více se zeleninou.
pruh