ELEVEN MADISON PARK
3 * Michelin, Executive Chef : Daniel Humm,
NEW YORK
Tři návštěvy v NY a tři návštěvy EMP a tři různé kuchařské styly.
2013
Jak řekl Daniel. Bylo to období, kdy chtěl dokázat celému světu, že umí vařit, různé postupy, zpracovaní surovin na jeden talíř.
2015
Doba, kdy některé chody začal dělat jednodušeji. Plating jídel nebyl tak složitý jako v roce 2013. Byli zde už prvky minimalismu.
2017
Strohý minimalismus. Propracovaná jídla do všech detailů. Na podzim měli kachní foie gras s karamelizovanými dýňovými semínky. Naskládání dýňových semínek na jednu porci trvalo 9 minut.
Práce číšníků u stolu a velice uvolněná atmosféra. Signature dish Kachna zůstala, a dokonce v kuchyni jsou vyvěšené v prosklené lednici.
Co je stejné každou návštěvu
Čedarová sušenka na začátku v papírové krabičce založená na stole, máslo a rolovaná brioška, čokoládový preclík s mořskou solí, který je ve verzi 2017 propracovanější, pálenka z jablek, které můžete vypít, kolik chcete a skleněná dóza s granolou, kterou dostanete na druhý den k snídani.
Překvapení
Usadili nás ke stolu a přišel manager, přinesl mi ručně šitý blok s krásnou propiskou se slovy, "minule jste si u nás dělal poznámky, tak tady máte něco na další poznámky". Takový detail si zanesli do své databáze. A je to pravda, vždy si dělám poznámky.
Kuchyně
Pokochejte se jednou z nejkrásnější kuchyní. Je radost pozorovat z koutku vyhrazeného pro hosty, na to jak všichni hezky pracují, jsou jako dobře promazaný stroj.