EINS 44
Executive Chef : Tim Tanneberg
BERLÍN
Restaurace se nachází v berlínské čtvrti Neukölln. Najdete ji na dvorku na Elbestraße a z ulice není vůbec vidět. I vývěsní štít lehce přehlédnete. Na přelomu století tady byla palírna. Zadní hala, sloužila 70 let k destilaci esencí, ze kterých vyráběli likéry.
Prostory s vysokým stropem, krásným starým zrcadlem a vestavěnou galerií mají půdní až loftový charakter. Perfektně se mísí s ručně vyrobenými lampami, stolky a židlemi, které pocházejí z bývalých průmyslových závodů. Těžké staré bukové pracovní desky, litinové stolní stojany, židle Rowac a průmyslové lampy dodávají restauraci sváteční nádech. Trochu mi interiér připomněl karlínskou Eska.
Vaření je založeno především na sezónních a regionálních ingrediencích. Při přestavbě restaurace byla zachována průmyslová atmosféra. V poledne mají jen pěti položkové menu. Doporučuji si dát čtyři chody, jinak nebudete sytí. Porce jsou malé a tomu odpovídá cena. Večer mají dvě šestichodová menu.
Cena 3 chody 46.00/4 chody 55.00/5 chodů 64.00/6 chodů 73.00.
Restaurace je v neděli a v pondělí zavřená. Na oběd pracují dva kuchaři a pak přicházejí tři kuchaři a v této sestavě připravují večeře. Večer v průměru dělaji 50 lidí.
Na fotkách najdete prostor restaurace, ale i vrchní patro, které otvírají večer a salonek pro uzavřenou společnost.
Více info www.eins44.com/