Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

DOMINIQUE ANSEL BAKERY

Spojené Státy Americké Restaurace
15. Srpen 2019

Dominique Ansel je šéfcukrář a majitel stejnojmenných pekáren v New Yorku, Londýně a Los Angeles. Vytvořil nejznámější pečiva na světě jako je Cronut®, The Cookie Shot, Frozen S'more, Blossoming Hot Chocolate a mnoho dalších. Nejčastěji se hovoří o tom jak Dominique vytvořil Cronut®. Jeho hybridní pečivo croissant-donut, který je patentované u United States Patent and Trademark Office.

Vyroben je z laminovaného těsta, které bylo přirovnáno k croissantu (ale místo toho používá patentovaný recept), je usmažen v oleji z hroznových semínek při kontrolované teplotě. Po usmažení je každý Cronut® obalen v cukru, plněn smetanou a nakonec přelit polevou. Celý proces trvá tři dny. Cronut® pečivo je dnes k dispozici pouze v lokalitách Dominique Ansel Bakery v New Yorku, Londýně a Los Angeles, přičemž chuť se každý měsíc mění v každé pekárně a nikdy se neopakuje.

NEW YORK             Dominique je skvělý cukrář, o kterém jsem poprvé četl, když pracoval u Daniela Bouluda v restauraci Boulud. Před 4 měsíci jsem byl na ČAJI O PÁTE v Londýně a tak logicky další cesta vedla k němu do jeho prvního podniku, který otevřel už sám. Místo, kde vznikl Cronut®. Kde se narodil a kde jich každý den pečou cca. 350 ks. Jakmile ho vyprodají, tak to napíší na dveře.

Oproti Londýnu, kde jeho cukrárna působí honosně, luxusně a kde je jsou číšníci, co Vás obsluhují a usazují ke stolu.  Tak tohle je opak. Na první pohled byste to přešli. Ve výloze nenajdete žádné vystavené dezerty, dorty nebo makronky. Kdybyste, nevěděli kdo to je, tak to klidně přejdete. Jinak cukrárna je na ulici, kde je spousta módních značek.  

Osobně se mi líbili jeho vtipné dezerty inspirované NYC a jak je dokázal ve svém stylu přetvořit..

  1. KÁVA. Každý pije kávu a kelímek s kávou doprovází po ránu každého Newyorčana. 
  2. BAGEL. Někdo je miluje, někdo je nemusí.
  3. CENTRAL PARK. Kdo tam byl a nejen v něm, tak všude uvidí spoustu veverek, kteří místní krmí oříšky..
  4. JABLKO. Big Apple je přezdívka pro NEW YORK.
  5. HOT DOG. Skoro na každém rohu se vyrojí pouliční stánkaři s pojízdnými stánky nabízející tuto klasiku.
  6. PRECLÍK. Další specialita stánkařů. Jinak Američané je mají rádi malé křupavé s čokoládou.
  7. PIZZA SLICE. Kousek pizzy koupíte od 0,99 dolarů do ruky na zahnání největšího hladu.
  8. TAXI. Žlutá auta křižující NEW YORK.

Na fotce najdete popisky jak se s jednotlivými dezerty popasoval a čím je naplnil a vyrobil.

Třeba na HOT DOGU najdete hořčici a křen a přitom je to curd z mučenky a kokos. A je velmi realistický.

Dominique vydal i super knihu SECRET RECIPES.

https://www.dominiqueanselny.com/

KRÁLOVSTVÍ PRO TY CO MILUJÍ SLADKÉ.
pruh