Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

DAVIES AND BROOK

Velká Británie Restaurace
05. Březen 2020

Executive Chef Daniel Humm

 LONDÝN           

Nová restaurace hvězdného šéfkuchaře a mého velkého vzoru Daniela Humma. Je to takový Eleven Madison Park v Londýně. Pro toho, kdo nechce letět do New Yorku, aby ochutnal jeho kuchyni a jeho podání minimalistické kuchyně. Ideální volba.

Restaurace je velice vzdušná a nachází se v hotelu Claridge´s. V tomto starém hotelu a v tomto prostoru měl naposledy restauraci Fera hvězdný Simon Rogan, která měla 1 * Michelina a předtím ještě známější Gordon Ramsay. Londýnské hotely rádi pronajímají restaurace ikonickým šéfkuchařům. Např Jean Georges Vongerichten, Helene Darozze, Daniel Boulud, Heston Blumenthal, Marcus Wareing, Pierre Kofmann a další a další. Vždy je to zpestření pro stále hosty a oživění gastronomické scény.

Proč ten zvláštní název restaurace. Protože hotel se nachází na roku Davies Street a Brook Street.

P.S. A víte proč otevřel Daniel Humm svoji první restauraci v Evropě a konrétně v Londýně a ještě k tomu v hotelu Claridge´s? V 15 letech sem nastoupil jako učeň a po 25 letech se vrátil jako kuchařská celebrita a nejlepší šéfkuchař světa. Myslím že super materiál pro PR.

Otevření této restaurace bylo naplánováno na léto. Ale nestíhali tak se otvíralo na konci listopadu. Pro celou gastronomickou scénu, blogery, food kritiky to bylo highlight roku. Něco jako když Honza Punčochář otvíral u Matěje. Bylo spoustu očekávání.

Kuchyně je moderní globální z těch nejlepších anglických surovin. Daniel dělá minimalistický styl a spousta chodů bylo vyzkoušeno v EMP. My jsme si dali tasting menu a navíc extra chod. Přeci jen nás to velice zajímalo. A musím říct že to bylo velice super.

Je vidět jak sázely na osvědčenou jistotu. Jídla vyzkoušená a vypilovaná provozem v EMP. Jeho rolovaná brioška je excelentní a snad třikrát mi ji museli doplňovat. Kachna kterou podávají celoročně v EMP a pokaždé mění sezonní přílohu je i tady na menu. Je to přece signature dish Daniela. Jednoduché podávání sýru, které díky show lze zaměnit za něco epického. Kombinace celer a lanýže, kterou miluji a používám, díky show je level výše.

Každému doporučuji návštěvu.

Večerní menu je rozšířené o dva chody. Ceny jsou stejné jako na oběd. 3 chody-72 liber, 4 chody 98 liber, tasting menu / 7 chodové / 145 liber.

Vinný lístek je velký. Přiznám se že jsem se nepídil, jako někteří z Vás, zda mají naturální, přírodní či autentická vína.

Celý můj víkend a cesta do Londýna byla vlastně, kvuli DAVIES AND BROOK. A přitom jsem stihnul zajít na drink tasting menu Pavla Tvaroha do Lounge Bohemia, seznámit se s Alexem Kratěnou a ochutnat jeho drinky a jídlo v Tayér. Ochutnat spoustu dobré kávy. Vyčistit hlavu a přijít na jiné myšlenky. Těším se jaké menu budou podávat v dubnu v DAVIES AND BROOK a na další zajímavé podniky, které mám v plánu navštívit. Minimalismus hýbe gasronomickou scénou.

Při pohledu do kuchyně, člověk přestane dýchat. Při sledování bych se přiznal ke všemu. Kuchyně je úplně jinak uspořádaná oproti kuchyni předchozí restaurace Fera. A tam jsem považoval uspořádání a vybavení za TOPKU. Jakmile vejdete do chodby tak uvidíte cukrárnu a za sklem jsou vyvěšené kachny. Tak je to i v EMP v NYC. Český hygienik by asi vyskočil z okna, ale tady je to asi O.K.

Hlavní teplé kuchyni vévodí bílý blok od Molteni, stejně jako v EMP. Vpravo je studená kuchyně a za zdí přípravná kuchyně. U výdeje je jeden z bývalých šéfů EMP, který má na starosti tuto kuchyni. Po pravé straně je pec na uhlí, kde pečou alsaský koláč s lanýži pro hosty, které pozvou do kuchyně. Mají tam sous vide vanu kde je nafouknutý vepřový měchýř, který prezentují u stolu. Dale tam expedují room service. A Já se strašně chtěl podívat do kuchyně, tak Nás postavili ke koktejlovému stolku, kde jsme dostali bubliny a koláč.

V EMP na to mají speciální výklenek, kde dělají po každé jinou show. Manager nám povyprávěl jak to všechno funguje, kolik mají lidí na oběd a kolik večer. Kolik je zaměstnanců a atd… V kuchyni jsme strávili asi 15 minut. Čekali jsme na Daniela Humma, abych se s ním mohl vyfotit. Ale ten se zasekl na place, kde si povídal s hosty u všech stolů. Takže to dopadlo tak, že jsme šli do kuchyně po druhý, abych se mohl vyfotit s Danielem a dokonce udělat i selfíčko. Je to obrovský a vysoký sympaťák.

https://www.daviesandbrook.co.uk/ 

Budu chtít určitě ochutnal jak používá suroviny na jaře a podzim. V NYC  jsem byl vždy v létě.
pruh