Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

CUKRÁŘSKÝ KURZ

Akce
15. Září 2019

MAKRO                     Ve čtvrtek 12.9. se uskutečnil v krásných prostorách Makro akademie, cukrářský kurz pod mým vedením. Bylo příjemné vidět na kurzu 18 lidí zapálených a hltajících informace. Většina kurzistů byli kuchaři. A to bylo pro mne povznášející. Přeci jen každý kuchař by měl umět udělat dezert.

Co se učilo?

Fondant z tmavé čokolády Guanaja, maliny, bezé, čokoládová hlína, malinový gel a malinový sorbet

Čokoláda Gianduja, krém ze slaného karamelu,křupavé karamelové boby, lískové ořechy, espuma z pražených lískových ořechů

Panna cotta z bílé čokolády a jogurtu, jahodová polévka s yuzu, jahody, yuzu kaviár a jahodová espuma

Marinovaný ananas s limetkovým sirupem, mučenka, pečená alaska plněná limetkovým parfaitem a kokosový crumble

Nejprve jsme si připravili mise en place a pak jsme postupně servírovali jednotlivé dezerty. Bylo hezké sledovat, jak každý si dezert naplejtoval ve svém osobitém stylu. Čístý, minimalistický, rozverný, severský, pankáčský, puntíčkářský, geometrický, vyumělkovaný, bordelářský. Každý plating odkazoval na osobitý styl, jednotlivce.

Mise en place

VÝROBKY
Krém ze slaného karamelu
Čokoláda Gianduja
Čokoládový fondant
Panna cotta z bílé čokolády a jogurtu
Jahodová polévka s yuzu
Yuzu kaviár
Parfait z limetek

GELY
Malinový gel
Passion Fruit Gel

CRUMBLE
Kokosový
Čokoládový 

OMÁČKY
Malinová 

SORBET
Malinový

ESPUMY
Pražené lískové ořechy
Jahodová 

OZDOBY
Křupavé karamelové boby
Karamelizované lískové ořechy

OVOCE
Marinovaný ananas

A proč Já kuchař, vedl cukrářský kurz? Protože mě dezerty neskutečné baví. A Já jsem se v tomto kurzu snažil předat co nejvíce informací. Všechno jsme vyrobili na místě, tak aby kurzisty vše viděli.

Pokud budou dodržovat gramáže a udělají si mise en place, tak mohou různě kombinovat, hrát si a skládat.

KUCHAŘI A CUKRÁŘI SE UČÍ CELÝ ŽIVOT.
pruh