Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

CUKRÁŘSKÝ KURZ

15. Září 2019

PRAHA                

               Ve čtvrtek 12. září 2019 proběhl v nádherných prostorách Makro akademie cukrářský kurz, který jsem měl čest vést. Bylo úžasné sledovat 18 nadšených účastníků, jak s chutí přijímali nové znalosti. Většinu z nich tvořili kuchaři, což mě dodatečně motivovalo, jelikož jsem přesvědčen, že každý kuchař by měl umět připravit kvalitní dezert.

PŘIPRAVOVALI JSME

Fondán z tmavé čokolády Guanaja, maliny, bezé, čokoládová hlína, malinový gel a malinový sorbet.

Čokoláda Gianduja, krém ze slaného karamelu, křupavé karamelové boby, lískové ořechy, espuma z pražených lískových ořechů.

Panna cotta z bílé čokolády a jogurtu, jahodová polévka s yuzu, jahody, yuzu kaviár a jahodová espuma.

Marinovaný ananas s limetkovým sirupem, mučenka, pečená alaska plněná limetkovým parfémem a kokosový crumble.

Nejdříve jsme připravili mise en place, následně jsme servírovali dezerty jeden po druhém. Bylo úchvatné sledovat, jak si každý účastník přizpůsoboval svůj dezert vlastním stylem - či už to bylo minimalistické, hravé, severské, punkové, puntíkaté, geometrické, umělecké či chaotické. Každá prezentace odrážela osobní styl jednotlivce.

MISE EN PLACE

Výrobky
Krém ze slaného karamelu
Čokoláda Gianduja
Čokoládový fondán
Panna cotta z bílé čokolády a jogurtu
Jahodová polévka s yuzu
Yuzu kaviár
Parfait z limetek

Gely
Malinový gel
Passion Fruit Gel

Crumble
Kokosový
Čokoládový

Omáčky
Malinová

Sorbet
Malinový

Espumy
Espuma z pražených lískových ořechů
Jahodová espuma

Ozdoby
Křupavé karamelové boby
Karamelizované lískové ořechy

Ovoce
Marinovaný ananas

Jako kuchař jsem vedl kurz cukrářství, protože mám vášeň pro dezerty a chtěl jsem sdílet své znalosti co nejvíce. Vše jsme připravovali přímo na místě, což účastníkům umožnilo sledovat celý proces od začátku až do konce.

Pokud účastníci budou dodržovat přesné gramáže a správně si připraví mise en place, budou moci dezerty různě kombinovat, experimentovat s nimi a vytvářet je podle svých představ.

 

KUCHAŘI A CUKRÁŘI SE UČÍ CELÝ ŽIVOT.
pruh