Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Ceviche z ryb s koriandrem, okurkou, rajčaty a pomelem

Ceviche z ryb s koriandrem, okurkou, rajčaty a pomelem
Recepty

Lehký předkrm, který i v zimě dokáže osvěžit.

porce
5
příprava
15 minut
vaření
15 minut

JEDNODUCHÉ
Předkrm

Suroviny

Postup přípravy

50 g limetková šťáva
100 g olivový olej
5 g chilli papripčka
5 g hnědý cukr

Chilli papričku nakrájejte na miniaturní kostičky, dejte do misky, přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a hnědý cukr. Promíchejte. 

TIP: marinádu můžete nalít do lahvičky a i týden uchovat v lednici.

 

350 g bílá ryba bez kosti (vlk, doráda)
20 g koriandr
100 g pomelo
100 g salátová okurka
100 g malá rajčata
50 g červená cibule
  frissé
  mořská sůl
  černý pepř
   

Bílou rybu nakrájejte na kostičky. Ryba musí být bez kostí, kůže a i bez podkožního tuku. Rybu dejte do misky, přidejte půlky malých rajčat. Okurky nakrájené na kostičky. Oloupaná filátka pomela rozmělněte. Přidejte nasekaný koriandr, osolte, opepřete a zalijte marinádou. Promíchejte a nechte 15 minut až hodinu marinovat.

Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a propláchněte studenou vodou.

 

40 g koriandr
60 g olivový olej

Olej ohřejte na 80- 90°C, přidejte otrhané listy koriandru a dvě minuty mixujte na maximální rychlost v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru. Přelijte do jemného cedníku, dejte do lednice vykapat. Přelijte do lahvičky.

 

Do hlubokého talíře nebo misky dejte ceviche, navrch plátky červené cibule a okolo frissé. Ozdobte koriandrovým olejem.

 

fotogalerie

pruh

Ideální, lehký předkrm po vánočních svátcích.