Lehký předkrm, který i v zimě dokáže osvěžit.
Ceviche z ryb s koriandrem, okurkou, rajčaty a pomelem
Suroviny
Postup přípravy
50 g | limetková šťáva |
100 g | olivový olej |
5 g | chilli papripčka |
5 g | hnědý cukr |
Chilli papričku nakrájejte na miniaturní kostičky, dejte do misky, přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a hnědý cukr. Promíchejte.
TIP: marinádu můžete nalít do lahvičky a i týden uchovat v lednici.
350 g | bílá ryba bez kosti (vlk, doráda) |
20 g | koriandr |
100 g | pomelo |
100 g | salátová okurka |
100 g | malá rajčata |
50 g | červená cibule |
frissé | |
mořská sůl | |
černý pepř | |
Bílou rybu nakrájejte na kostičky. Ryba musí být bez kostí, kůže a i bez podkožního tuku. Rybu dejte do misky, přidejte půlky malých rajčat. Okurky nakrájené na kostičky. Oloupaná filátka pomela rozmělněte. Přidejte nasekaný koriandr, osolte, opepřete a zalijte marinádou. Promíchejte a nechte 15 minut až hodinu marinovat.
Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a propláchněte studenou vodou.
40 g | koriandr |
60 g | olivový olej |
Olej ohřejte na 80- 90°C, přidejte otrhané listy koriandru a dvě minuty mixujte na maximální rychlost v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru. Přelijte do jemného cedníku, dejte do lednice vykapat. Přelijte do lahvičky.
Do hlubokého talíře nebo misky dejte ceviche, navrch plátky červené cibule a okolo frissé. Ozdobte koriandrovým olejem.
fotogalerie
Ideální, lehký předkrm po vánočních svátcích.