Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

BAZALKA - Čerstvé tagliatelle s bazalkovým pestem

MALL TV VIDEO
30. Říjen 2020

Bazalka stimuluje nervový systém a používá se na zažívací problémy a bolesti hlavy.

Působí proti nachlazení, ulevuje od kašle, zlepšuje imunitu, lepší zrak, působi proti akné a stresu, zlepšuje zdraví ústní dutiny, ničí ledvinové kameny a působí na žaludeční problémy.

MALL TV       Těstoviny jsou oblíbené po celém světě. Já Vám ukážu jak si připravíte vlastní těsto na těstoviny. Z toho těsta si můžete připravit fleky, lasagne, nudličky do polévky pokud Vám těsto zůstane. 

Odkaz na video ZDE

Těsto na tagliatelle
500 g         semoly (mouky z tvrdé pšenice)
230 g         žlouktů
1 ks           vejce
40 g           mléka
16 g           olivového oleje

Do misky dejte celé vejce, žloutky, mléko a olivový olej. Promíchejte metličkou, přidejte semolu a dejte do robota a pomocí háku zpracujte na tuhé těsto. Pokud vám tuhé těsto nevznikne, přidejte trochu vody. Poté ho ještě krátce propracujte rukou. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte ho odpočívat v lednici. 

TIP: Do těsta můžete dát špetku kurkumy, aby těsto bylo žlutější.

Bazalkové pesto 
120 g          listů čerstvé bazalky 
240 g          olivového oleje
120 g          parmezánu
60 g            pinií
2 stroužky   česneku
                  sůl
                  ocet z bílého vína

Piniové ořísky opražte na suché pánvi, aby se zbavily hořkosti. Do mixéru dejte olivový olej a bazalku a 15 sekund mixujte na nejvyšší rychlost. Pak přidejte česnek a piniové ořechy a mixujte dalších 15 sekund na nejvyšší rychlost. Nakonec přidejte parmezán, sůl a trochu vinného bílého octa a mixujte dalších 15 sekund. Pokud ho chcete uchovat na delší dobu, uložte ho do uzavíratelných skleniček, které obalíte alobalem, aby se k němu nedostalo denní světlo, a dejte je do lednice.

Na zpracování těsta budeme potřebovat dva nástavce – na rozválení těsta a na vytvoření nudlí. Těsto lnejdříve ehce rozvalte pomocí pasta makeru, potom je vyválejte čím dál více. Těsto na lince rozpulte, nechte chvilku zaschnout, pomoučte a pmocí nástavce na tagliatelle nakrájejte ploché nudle.

Tagliatelle uvařte 2 minuty ve vroucí osolené vodě (lžička až lžíce soli na litr vody). Do rendlíku dejte bazalkové pesto, přidejte trochu vody z těstovin a lehce ohřejte. Přidejte těstoviny a vše spolu krátce povařte a promíchejte. Pokrm dopepřete, ozdobte listy bazalky a strouhaným parmezánem.

Při přípravě pesta nahraďte bazalku rukolou nebo petrželí. Můžete i pinie nahradit jinými ořechy. 
pruh