Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

AGERN

Michelin Restaurace Spojené Státy Americké
11. Srpen 2019

1 * Michelin, Executive Chef : Gunnar Gíslason

NEW YORK                 

          Tuhle restauraci jsem si vybral schválně. Restaurace je otevřená od roku 2016 na hlavní vlakovém nádraží uprostřed New Yorku pod 5 Avenue. Získala brzy po otevření Michelinskou hvězdičku. Což to vše lákalo moji zvědavost. Hledal jsem restauraci, kam půjdeme na oběd, abychom se vyhnuli tropickým vedrům uprostřed Manhattanu. Volba byla jasná.

Navíc na stránkách píší: Agern je sezónní restaurace vedená uznávaným islandským šéfkuchařem Gunnarem Gíslasonem, který se zaměřuje na suroviny pocházející z místních zdrojů a chutěmi zakořeněné v severské kuchyni.

 Rezervaci jsem dělal pro jistotu už z Prahy asi 14 dní před návštěvou. Jakmile vejdete do Grand Central Terminal, které je velkolepé a určitě ho znáte z plakátu, které se jeden čas v Praze prodávali, tak Vás to pohltí. My jsme našli vchod do Vanderbilt Hall. V tom výklenku to byla pocta severské kuchyně. Severská FOOD HALL. Prodávali tam pečivo a chleba Mayers Bageri, byli tam hranaté severské chlebíčky, míchali saláty. Dále je tu obyčejný bar, kde mají pár položek ze severské kuchyně.

Do restaurace je vchod ze dvou stran. Jeden je ze spojovací chodby a druhý při vstupu do nádraží skrz zmíněné Mayers Bageri. Jakmile vejdete do restaurace, tak uvidíte severský design a moderní estetika. Dřevěná podloha, dřevěné obložení stěn, dřevěné zástěny, dřevěné stoly s jednoduchým prostírání. V poledne servírují pouze polední menu. 2 chody za 40 dolarů a 3 chody za 48 dolarů. Což je skvělé. My byli ve 4, tak jsme ochutnali celé menu. Někdy to je výhoda, když jde celá rodina do restaurace na oběd.

Na čem jsme si pochutnali byl teplý kváskový chléb. Všechny jídla byla skvěle vybalancovaná. Občas jsem se musel s dětmi přetahovat.

Bylo zajímavé že, někteří lidé přijeli vlakem na meeting a pak jedou domů, někteří si tam sjednávali schůzku právě kvůli tomu že odjížděli.

Stálo to za to. Jinak v této restauraci nepřijímají hotovost. Lze platit pouze bezhotovostně.

https://www.agernrestaurant.com/

I KDYBY JSTE NEŠLI DO RESTAURACE, BUDOVA GRAND CENTRAL TERMINAL STOJÍ URČITĚ ZA NÁVŠTĚVU.
pruh