Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

108

16. Březen 2019

1 Michelin, Executive Chef Kristian Baumann

COPENHAGEN             Restauraci najdete 300 metrů od staré Nomy. Na jednom rohu je restaurace 108 a na druhém rohu kavárnu, bistro The Corner .

Restaurace 108 má strohý design, kde jsou betonové sloupy, betonová podlaha a ze stropu visí skleněné, různě velké průhledné žárovky.

Menu si můžete vybrat buď ala carte nebo tasting.

Na fotkách uvidíte toto tasting menu. Názvy jídel jsou v angličtině a když tak použijte překladač 

Na fotkách jsou ještě dva extra dezerty navíc, co jsme chtěli a museli ochutnat.

A COLD CREAM OF BAERII STURGEON
with caviar and rose hip seeds

BEETROOT SALAD
with salted green strawberries and fennel

STEAMED BAERII STURGEON
with soft celeriac and almonds

BROWN BEECH MUSHROOMS
in a broth of whole roasted chicken

A PORRIDGE OF GRAINS
with smoked egg yolks and cheese

RABBIT FROM VARDE ÅDAL
with black trumpet mushrooms

TOASTED BARLEY MOUSSE
with hazelnut and winter truffles

PUMPKIN SEED ICE CREAM
with pumpkin caramel

Kuchyně je samozřejmě moderní nordická. Mají svoje dodavatele z farem. Nakládají zeleninu, fermentují. Kuchyně je otevřená a při servisu je na ni vidět. Při prohlídce kuchyně jsme měli možnost se podívat do testovací kuchyně, která je nad expediční kuchyní.

https://108.dk/en/home/

Určitě ochutnejte dezerty. Sladko slaný, slano kyselý. Tady žádný problém. 
pruh