HOUBY - Kulajda jinak - verze pro začátečníky
HOUBY Obsahuji velké procento vody a jsou málo kalorické. Podporují imunitu a snižují riziko vzniku rakoviny. Mají malý obsah sodíku, tudíž nezatěžují ledviny. Jejich konzumace je vhodná i při vysokém krevním tlaku, obsahují totiž draslík a ten krevní tlak snižuje. Obsahují antioxidant selen, vitamín E, B2, B3. Houby můžete uskladnit sušením, konzervováním a mražením. Čerstvé můžete připravit orestováním na přepuštěném másle a podávat jako přílohu k masu, nebo je můžete přidat do masových omáček. Uvařte si smetanovou omáčku, houbovou polévku, smaženici, zapékejte anebo usmažte houbové řízky.
MALL TV Tohle je jedna z verzí KULAJDY JINAK, ale ve verzi pro začátečníky. Je připravena z hub, které můžete koupit celoročně ve vašem oblíbeném supermarkétu. Samozřejmě houby můžete v sezóně nahradit lesními houbami.
Odkaz na video ZDE
Odkaz na recept ZDE