Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

CHEFS DINNER

Práce Akce
10. Září 2021

PRAHA V Makro akademii se uskutečnila v pořadí již 6. galavečeře Chefs dinner. Tato večeře se měla uskutečnit již minulý rok, ale jelikož se zhoršovala epidemiologická situace. Bylo nutné akci přesunout na vhodné období. Nejprve na únor, ale to také nevyšlo a vyšlo to zase až na září.

O přípravu výjimečného 6-ti chodového menu se tradičně postaralo 6 českých šéfkuchařů – Přemek Forejt, Marek Lojda, Pavel Býček, Petr Kunc, Radek David a  Petr Stádník. Všem nám pomáhali pomocnící z Makro akademie a kolegové z jednotlivých restaurací, kteří přijeli pomoci jednotlivým šéfkuchařům.

1.chod - Přemek Forejt - Entrée Restaurant
Pstruh, okurka a fermentovaný citrón

2. chod - Marek Lojda - Paloma Restaurant
Kachní Foie Gras, slaný karamel, konfit z jablek, brioška

3.chod - Pavel Býček - The Eatery
Celer v hlíně, uzené a kvásek

4.chod - Petr Kunc - Salabka
Jeseter, mrkev a zázvor pyré, bazalka

5.chod - Petr Stádník - Makro akademie
Hovězí, pepř, fialové brambory a zelí

6.chod - Radek David - La Veranda 
Čokoláda Manjari, vanilková espuma a maliny

Gurmánský zážitek byl doplněný skvělými víny ze sortimentu Makro, která k jednotlivým pokrmům vybral sommeliér David Král. 

 Z Chefs dinner se již stala tradice a synonymum pro večer plný toho nejlepšího jídla a vína. 

 

 

Všichni jsem si to užili a byli jsme rádi že jsme se sešli, probrali situaci, která nyní panuje.
pruh