Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

VINAŘSTVÍ ŠÍLOVÁ

Práce HOSTOVÁNÍ
11. Prosinec 2022
MIKULOV            Velice rád hostuji v různých restaurací po České republice. Je to velká možnost pro hosty ochutnat moje jídlo, zpestření pro restauraci, poznat nové lidi, a i naučit kuchaře něco ode mně.
 
A kde jinde, hostovat naposledy v tomhle roce než v Mikulově, kde jsem před coronavirem, každý rok vařil na GOURMET FESTIVALU. Tentokrát to bylo ve vinařství Šílová, kde je nádherná moderní restaurace, ve které vládne šéfkuchař Vlastimil Nekl, který má bohaté zkušenosti z Prahy.
 
Večeře byli rychle vyprodáno, tak jsme přidali ještě jeden čas, aby se na všechny dostalo. Rád jsem po tak dlouhý době potkal účastníky festivalu. 
 
Menu
Hovězí tatarák s řapíkatým celerem, uzeným žloutkem, lanýžovou majonézou a křupavý kmínový chleba
 
Krémová polévka z karamelizovaného celeru, pečený celer, uzená zakysaná smetana a brioškové krutony
 
Siven, divoká brokolice, kroupeto s citrónem, yuzu gel a citrónovo zázvorová omáčka
 
Dančí hřbet, kadeřávek, pastinákové pyré, chutney z pastináku a sušených švestek, glazé z 5 druhy koření
 
Čokoláda Manjari, maliny, malinový gel, křupavé čokoládové boby a vanilková pěna
 
Kdyby jste jeli do Mikulova, tak se tady určitě zastavte.
 
Mikulov je srdcová záležitost, kam se vždy rád vracím
pruh