Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

UČIL JSEM UČITELE FILETOVAT RYBY

21. Březen 2022

PLZEŇ       Vedl jsem v rámci projektu www.varimedobre.eu workshop pro pedagogy na téma ryby v hotelové škole Plzeň. 

Nejprve proběhlo vysvětlení jak poznat čerstvé ryby i když jsou vyvrhnuté nebo bez žáber, které jsou jedním z ukazatelů čerstvosti.

Ukázal jsem jim možné způsoby filetování a vhodné techniky filetování. Následně proběhla ukázka jednoduchých komponentů, které jsou vhodně k doplnění k předkrmům ze syrových ryb. 

A jaké to byli komponenty?

Příprava ochucených bylinkových olejů, majonéza z bylinkového oleje, dresing ze sezamu a sójové omáčky, ceviche omáčka.

Pak se všichni přesunuli na svoje pracoviště, kde si sami vyzkoušeli vyfiletovat ryby, přípravit pár jednoduchých předkrmů z připravených komponentů.

Z kostí jsme pak založili rybí vývar. Zdá se to jako samozřejmost. Umět připravit rybí vývar není těžké, ale hodně se v této základní technice chybuje.

Z pražmy učitelé společně se mnou připravili tatarák a ceviche. Poslední pokrm byl pečený pstruh na pánvi s bramborovým fondánem a smetanovým pórkem.

My učíme učitele. Učitelé učí studenty, budoucí kuchaře a naše budoucnost.

 

TRÉNINK DĚLÁ MISTRY.
pruh