Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

MUSE BY TOM AIKENS

Restaurace Velká Británie
16. Březen 2022

1* Michelin, Executive Chef Tom Aikens, Head Chef Seamus Sam

LONDÝN        
Tom otevřel restauraci v roce 2020. Není to zrovna ideální rok, jelikož ihned po otevření hned zavíral, kvůli pandemii koronaviru.
Restaurace s 25 místy ve dvou patrech se nachází se v nádherném georgiánském městském domě v půvabné čtvrti Belgravia. Navíc tento domeček ve vnitrobloku řadových domků. O to větší má svoje kouzlo. Je tam nádherný klid a přitom jste jen kousek od Harrodsu a Hyde parku. Interiéry jsou jemně navrženy Rebeccou Körnerovou. V nabídce mají degustační menu které nabízejí na oběd a večeři. Pak zúžené degustační menu, které nabízejí pouze na oběd.
 
Na sladkou tečku se vždy těším. Tady dostanete před dezert, dezert a spoustu drobných sladkých petit fours ke kávě.
Asi nejvíce jsem se těšil na želé z whisky Laphroaig. Není to nic nového. První s tím přišel Heston Bluementhal, který to podával ve The Fat Duck. Ten to podává na mapce Velké Británie. Želé je ve formě lahviček a lahvičky jsou umístněné tak odkud pochází.
V téhle restauraci jsem si to opravdu užil a určitě se sem jednou vrátím.
 
O Tomu Aikensovi se říká že byl první kuchař, který zavedl 18 hodinové pracovní směny. Samozřejmě bylo to v době, kdy kuchaři byli lačný po práci. Chtěli se něco naučit.
 
Nevím jaké jsou nyní podmínky, poté co odešli z Evropské unie, ale pracovat u svého oblíbeného šéfkuchaře není nic složitého.

www.musebytomaikens.co.uk 

 

 
Doba se změnila a nyní je problém i v Londýně do skvělých podniků najít kuchaře.  
pruh